Korak Vranjanaca ka nižem rangu: Rad - Dinamo 1:0 VIDEO

Vranjski Dinamo izgubio je sa 1:0 od Rada na Banjici, u utakmici četvrtog kola plej aut faze Super lige Srbije.

Građevinari su brzo došli u vođstvo od 1:0, golom Vladimira Volkova u 9. minutu utakmice kome je asistirao Bogdan Mladenović.

Ispostaviće se da je to rezultat kojim se otišlo na odmor, ali i krajnji rezultat meča.

Igralo se uglavnom ravnopravno, ali Dinamo nije uspeo da poravna rezultat i osvoji važan bod u borbi za opstanak.

Domaćin je u drugom delu igrao i preko granica dozvoljenog samo da bi sačuvao vođstvo, pa su fudbaleri Rada u tom delu igre dobili čak pet žutih kartona.

Susret je bio od velikog značaja za oba tima u borbi za opstanak pa su je u Dinamu nazvali utakmicom "biti ili ne biti", a u radu mečom "koji život znači".

Utakmicu je sudio Miloš Đorđić.

Podsećanja radi Rad je ove sezone, u regularnom delu, ostvario pozitivan ukupan skor u utakmicama sa Dinamom.

Najpre je u septembru u Surdulici, gde su Vranjanci igrali regularni deo sezone kao domaćini, pobedio u nadoknadi vremena sa 0:1 golom Nikole Šipčića u 91. minutu, da bi na proleće Dinamo uspeo da iščupa bod na gostovanju na Banjici kada je posle vođstva Rada poravnao najbolji strelac Vranjanaca Željko Dimitrov.

Dinamo je na poslednjem mestu tabele plej aut faze sa 14 bodova.

Zemun, koji do pre par kola nije mogao da postigne gol u Super ligi, razbio je OFK Bačku sa 7:0 i odmakao Dinamu za tri boda, pa sada ima 17.

Rad posle pobede nad Vranjancima ima 18, koliko i OFK Bačka.

Dinamo u sledećem kolu dočekuje Zemunce u Vranju (5. maj).

Posle Zemuna Dinamo će opet biti domaćin u Vranju i to Spartaku (11. maj).

Pitanje je da li bi i osvajanjem svih šest bodova Dinamo mogao do opstanka, a ima u poslednjem kolu i meč sa OFK Bačkom u Bačkoj Palanci.

Komentari

Dinamo je odavno ispao samo nisu obavesteni.

I šta kaže vodja

Fudbal u Srbiji treba hitno zabraniti a prvenstvo ponistiti. Ovo prvenstvo je totalno neregularno pogotovu u plejofu i plejautu. Samo totalni laik ne vidi da nema jedne utakmice koja nije namestena. Rezultati Zemuna u zadnja dva kola pa oni nisu u celom prvenstvu dali toloko golova. I rezltati drugih timova. Dinamo je cak kaznjen sa 1.5 miliona za namestanje. Pa to je smesno. U ozbiljnim ligama se klubovi izbacuju a akteri hapse. Zato nam je broj gledalaca tako mali. Sta ce se desiti sad kad Dinamo ispadne. Prvi ce Recko da zbrise a za njim svi stranci i eto kluba u Pcinjsku ligu. Taj film smo vec gledali u vreme Zorana Miladinovica.

Najnovije vesti