Iz Rada susret sa Dinamom najavljuju kao utakmicu koja život znači VIDEO

Iz FK Rad najavili su utakmicu sa vranjskim Dinamom kao meč "od životnog značaja" za beogradski klub koji bi, u slučaju pobede nad Vranjancima, napravio krupan korak ka opstanku u ligi.

Šef stručnog štaba "građevinara" Bogdan Korak izjavio je pred novinarima uoči četvrtog kola plej aut faze da je za njegov tim "pobeda u predstojećem meču imperativ".

- Potrudićemo se svim silama da osvojimo tri boda protiv ekipe iz Vranja koja se, kao i mi grčevito bori za opstanak.

Dinamo je na dobrom nivou igre, što pokazuju njihovi poslednji rezultati i biće vrlo neugodan protivnik.

Međutim, moj tim se u poslednje vreme preporodio, naročito kroz poslednje dve utakmice, pa očekujem dobru igru i dobar rezultat.

Nije ovo poslednji voz.

Imamo još tri utakmice posle Dinama i potrudićemo se da Rad ostane tamo gde mu je i mesto, u Super ligi Srbije - kazao je Korak i pozvao navijače Rada da, kako je rekao, "u rekordnom broju dođu na stadion kako bi Rad ostvario pobedu u najvažnijoj utakmici sezone".

Video materijal Izvor: Fejsbuk stranica FK Rad

Dinamo je na poslednjem mestu plej aut faze sa 14 bodova koliko ima i Zemun, a Rad ima bod više.

U slučaju pobede "građevinari bi pobegli na četiri boda prednosti u odnosu na Dinamo, dok bi Vranjanci trijumfom odmakli na dva boda prednosti u odnosu na Rad i otvorili veliku mogućnost da obezbede opstanak, imajući u vidu da u sledećem kolu dočekuje Zemunce u Vranju (5. maj), u meču u kome bi mogao da napravi odlučujući korak ka opstanku.

Posle Zemuna Dinamo će opet biti domaćin u Vranju i to Spartaku (11. maj) gde bi mogao da definitivno potvrdi opstanak, u slučaju ovakvog scenarija.

Podsećanja radi, Rad je ove sezone, u regularnom delu, ostvario pozitivan ukupan skor u utakmicama sa Dinamom.

Najpre je u septembru u Surdulici, gde su Vranjanci igrali regularni deo sezone kao domaćini, pobedio u nadoknadi vremena sa 0:1 golom Nikole Šipčića u 91. minutu, da bi na proleće Dinamo uspeo da iščupa bod na gostovanju na Banjici kada je posle vođstva Rada poravnao najbolji strelac Vranjanaca Željko Dimitrov.

Iz današnjeg programa od izuzetnog značaja je i rezultat meča Zemun - OFK Bačka.

Bačkopalančani su takođe u opasnoj zoni sa 18 bodova, četiri više od Zemuna i Dinama, a tri od Rada.

Porazom u sredu u Zemunu mogli bi sebi znatno da "zakomplikuju život".

Utakmica na Banjici između Rada i Dinama odigraće se u sredu 1. maja od 16 časova.

U isto vreme OFK Bačka gostuje Zemunu.

Najnovije vesti