Komrad će investirati najmanje 300.000 evra u mehanizaciju VIDEO

Do kraja 2019. goddine Javno komunalno preduzeće (JKP) Komrad investiraće u mehanizaciju najmanje 300.000 evra sopstvenih sredstava, potvrdio je v.d. direktora Zoran Dimitrijević.

On je precizirao da je reč o nabavci dva vozila, ćistilice i auto-smećara.

Nova čistilica biće zapremine 4 kubika, četiri puta veća od one koju Komrad trenutno poseduje, a njene performanse omogućavaće čišćenje oko 100.000 kvadrata kolovoza od lišća, peska i prašine u roku od sat vremena.

Auto-smećar će biti univerzalan, sa 12 kubika zapremine i koristiće za pražnjenje polupodzemnih kontejnera koji su nedavno instalirani na nekoliko lokacija u gradu.

- Priprema dokumentacije je u toku, prva će javna nabavka biti raspisana krajem jula, a druga početkom avgusta.

Mi smo i dosad imali trend nabavke osnovnih sredstava koji je 200.000 do 300.000 evra na nivou godine i sada želimo da taj trend nastavimo.

Cilj je da imamo što manje ručnog rada i ljudskog angažmana i da se što više automatizujemo - rekao je Dimitrijević.

Lane je Komrad nabavio auto-smećara od 12 kubika zapremine i veliki kamion za odvoženje zemlje na deponiju.

Takođe, u junu prošle godine američka agencija za međunarodni razvoj USAID donirala je kamion za odnošenje smeća JKP Komrad, zajedničku donaciju sa gradom Vranjem u sklopu Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Taj kamion smećar je kapaciteta 16 kubika.

U JKP Komrad najavljuju nabavku još nekih osnovnih sredstava koja spadaju u mehanizaciju, kao i dodatne investicije u sanitarnu deponiju "Meteris".

Takođe i nabavku još 10 poludpodzemnih kontejnera.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti