Kamberi o Vacićevoj izjavi: Bojim se da delovi vlasti stoje iza toga

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi okarakterisao je postupak lidera Srpske desnice Miše Vacića prošle sedmice u Bujanovcu kao "pretnje političkog marginalca".

- Ja se plašim da iza toga ne stoji neko mnogo veći, mnogo snažniji.

Plašim se da elementi vlasti mogu da stoje iza toga u trenutku kada se očekuje nastavak dijaloga između Kosova i Srbije, da se, na neki način, veštački destabilizuje situacija u našoj opštini.

Što bi bilo pogrešno, štetno i ne bi doprinelo gradnji mira - izjavio je Kamberi za N1, dodajući da je očekivao "jasniju osudu državnih ograna".

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković osudio je govor lidera srpske desnice Miša Vacića u Bujanovcu.

Osuda je odmerena, jer je tužilaštvo u Vranju pokrenulo predistražni postupak.

- Tačno je, mi smo reagovali i dali jedno umereno saopštenje.

Ne ragujemo previše agresivno na retoričko ponašanje nekih ljudi.

Smatramo da nema potrebe da dajemo toliko prostora nekima koji objektivno niti imaju politički uticaj, niti imaju politički značaj, niti su te izjave značajne za stanovništvo koje živi na tom prostoru gde su te izjave date - rekao je Stanković.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju uputilo je Policijskoj stanici u Bujanovcu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a povodom govora Miše Vacića, predsednika Srpske desnice na osnivanju lokalnog odbora tog pokreta.

Vacić je u Bujanovcu kako su preneli lokalni mediji, rekao da su najveći problem u Bujanovcu "domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima" i oni će, kako je naveo, "biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu".

Lider Srpske desnice Miša Vacić uzvratio je da nije govorio ni o kakvom proterivanju ljudi iz Bujanovca, što će, kako objašnjava, "dokazati objavljivanjem integralnog obraćanja" sa osnivanja lokalnog odbora Srpske desnice.

Vacić je za N1 rekao da citati njegovog govora, koje su objavile Južne vesti i portal Bujanovačke, "nisu tačni", da poseduje govor u celosti i da je poruke usmerio protiv korupcije.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...