Jumko 80 odsto zavistan od proizvodnje za vojsku i policiju

Direktor kompanije Jumko u Vranju Branislav Trajković izjavio je u ponedeljak da je učešće Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i MUP-a u poslovanju vranjske kompanije više od 80 odsto, "što govori u prilog odličnoj saradnji".

On je to kazao u susretu sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministom odbrane Milošrm Vučevićem, koji se u Vranju sastao sa rukovodstvom Jumka i obišao proizvodnju.

"Na sastanku je razmatran napredak u usvajanju novih tehnologija u proizvodni proces kompanije, kao i stepen razvoja novih proizvoda za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vučević istakao je da je zadovoljan onim što je čuo tokom sastanka sa rukovodstvom kompanije – o poslovanju i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Ocenjujući „Jumko“ kao jedan od najznačajnijih privrednih subjekata Srbije, ministar Vučević naglasio je da je interes Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da kupuje opremu i proizvode te kompanije te da će i u narednom periodu ostati dobar kupac", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sastanku u Vranju prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović i šef kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Najnovije vesti