Jović o štrajku učitelja: Interes Dejanovićevog deteta iznad svega

Povodom štrajka glađu učitelja Miomira Dejanovića iz Vranja, u koji je stupio u sredu ujutro, gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović izrazila je "žaljenje zbog činjenice da se ovaj učitelj odlučio na tako radikalan korak".

- Činim to pre svega kao roditelj i prosvetni radnik.

Dobro je poznato koje su ingerencije lokalne samouprave i da je raspoređivanje nastavnog kadra u školi isključivo u nadležnosti direktora.

No, interes Dejanovićevog deteta je u prvom planu, te apelujem da se što pre nađe rešenje i preduprede eventualne veće posledice - ističe se u pismenom saopštenju gradske većnice.

Miomir Dejanović MiDej, učitelj u OŠ Svetozar Marković u Vranju i osvajač mnogobrojnih lokalnih, nacionalnih i međunarodnih nagrada, stupio je od srede ujutro u štrajk glađu.

Kako je rekao za Vranje News Dejanović se na ovaj čin odlučio nakon što je, odlukom direktorke škole, zbog nedovoljnog broja upisanih prvaka, premešten u seosku školu u Donjem Neradovcu.

- Moj sin ima autizam, a supruga već godinama radi u seoskoj školi.

Ako me premeste van grada, to bi bio problem za našu porodicu.

Dete zahteva svakodnevnu brigu i pažnju oba roditelja, za šta ima i medicinsku potvrdu - naveo je MiDej u izjavi za naš portal, dodajući da mu je ministarstvo ponudilo rešenje "kad se steknu uslovi".

Najnovije vesti