Još jedna vredna nagrada za Kepler 452-B i vranjski teatar

Predstava Kepler 452-B, u režiji Juga Đorđevića, a po tekstu Tijane Grumić, nagrađena je Specijalnom nagradom stručnog žirija na upravo završenom "Teatar festu" u Doboju (BiH).

Ova predstava dosad je učestvovala na četiri festivala (Sterijino pozorje, Joakim Vujić, Akter Evrope i Teatar fest) i osvojila četiri nagrade.

Festival Teatar fest u Doboju postoji već dvadeset godina.

Međunarodnog je karaktera i na njemu učestvuju pozorišta iz regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora itd.)

Na ovogodišnjem festivalu, pored Pozorišta Bora Stanković učestvovala su pozorišta iz Banjaluke (Narodno pozorište Republike Srpske), Zagreba (Teatar EXIT), Zenice (Bosansko Narodno pozorište) i pozorište iz Prijedora.

Komentari

Prestizni festival koji je po "medjunarodnom" kvalitetu i
rangu svetlosnim godinama udaljen od Joakima i Sterije!
Specijalna cestitka!

Koliko se sećam, ova predstava je bila vrlo zapažena i na Joakimu i na Steriji. I nadam se da ste pročitali koja su pozorišta učestvovala. Al, dobro, mi smo takav narod. Kritikuj sve i po svaku cenu, čak i kada nema osnova. Svaka čast ovim ljudima koji osvetlaju obraz ovog grada gde god se pojave.

Paradigma na fijasko i propast ovogodisnjeg izbora reditelja i predstava. Sve vise eksplicitnih scena seksa i vulgarnosti pocevsi od Igre preko Jelke kod Ivanovih do Stanojla medju zenama. Umetnicki direktor je izgubio kompas i svojim ovogodisnjim izborom ocenom selektora ni jedna od predstava nije otisla nigde. Kepler je proslogodisnja i jeste otisla i na Joakim i na Steriju. Otisla je i Ruza. Sta je sa ovom godinom? Smesno. Boziji ljudi? Stanojlo? Zivot u tesnim cipelama? Kriticarski karavan i selektori su dali svoj sud. Sta ima dalje da se komentarise.

Po vašoj logici trebalo bi zatvoriti i JDP pošto ga nije bilo na Sterijinom par godina unazad. Navedite jedno pozorište u zemlji čija je svaka predstava pogodak.

Najnovije vesti