Iz MUP-a najavili da će oduzimati oružje od nesavesnih vlasnika

Vranje - Svi vlasnici oružja moraju svoje oružje držati savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim osobama, a posebno deci, apelovano je u četvrtak iz MUP-a Srbije.

U pisanom saopštenju, koje je prosleđeno medijima, apeluje se i da vlasnici oružja "provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci".

"U narednom periodu pripadnici MMUP-a preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji", poručuju iz MUP-a.

Podsećanja radi, u sredu je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubijeno osmoro đaka i radnik obezbeđenja, a ranjeno još šestoro učenika i jedan nastavnik.

Za ovaj zločin osumnjičen je učenik (2009) te škole.

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost u Srbiji u povodom ove tragedije.

Dani žalosti biće 5, 6. i 7. maj.

Komentari

Смешни сте...Пет пута је више оружја "на црно" него легалног.Више је "избодених" жртава ножевима него упуцано.О чему ви причате,неспособни и корумпирани другари криминалаца?!

Najnovije vesti