Holandski mediji javili da je Goran Tasić Gokče ubijen

Vranjanac Goran Tasić Gokče (46) ubijen je u pucnjavi koja se u četvrtak dogodila u Amsterdamu, javljaju holandski mediji pozivajući se na zvanične policijske izvore.

Navodno je reč o obračunu u vezi sa narkoticima, piše portal „Parol“.

Tako je potvrđeno ono o čemu se od petka uveče šuška u Vranju.

Mediji javljaju da je Tasić, navodno, preminuo u petak ujutru u bolnici i napominju da je „sa teritorije bivše Jugoslavije“.

Iako policija još nije spremna da iznese više detalja, poznato je da se pucnjava dogodila u četvrtak oko 22.15 časova po lokalnom vremenu, ali je tek u subotu potvrđen Tasićev identitet.

Incident se dogodio u oblasti Piet Mondrianstrat, a Tasićevo telo je, kako piše Parol, pronađeno ispred jedne od kuća.

Policijski helikopter je dugo nadletao područje u potrazi za napadačem ili napadačima, ali bezuspešno.

Nekoliko ulica dalje, izgoreo je automobil marke "BMW" i vozilo je prosleđeno na veštačenje da bi se utvrdilo ukoliko postoji bilo kakva povezanost sa pucnjavom.

Prema informacijama, stanari okolnih ulica su čuli pucnje u četvrtak uveče, ali kada je policija došla na lice mesta zatekli su samo teško ranjenog Tasića kako leži u besvesnom stanju, piše „Parol“

Istraga je u toku i policija je pozvala sve potencijalne svedoke da se jave.

Inače, iste noći dogodila se još jedna pucnjava u kojoj je povređen muškarac (31), ali za sada nije potvrđeno da su incidenti povezani na bilo koji način, piše „Nu“.

Neki holandski mediji objavili su da je u poslednje vreme Tasić često boravio u Švedskoj, te da nije bio poznat u kriminalnim krugovima u Amsterdamu.

Tasiću je u Vranju dva puta suđeno za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Osuđen je 2011. godine za pokušaj likvidacije Zorana Popovića Popa u Vranju na tri godine i tri meseca zatvora, odslužio je dve godine u KPZ Niš.

Dok je po optužbi za navodno pucanje u butinu Aleksandra Dimtrijevića 2008. oslobođen nekoliko godina kasnije.

Oslobođen je optužbe prošlog leta i na suđenju za krivično delo iznude, navodno počinjeno na štetu nekadašnjeg poslanika Nove Srbije iz Vranja Radoslava Mojsilovića.

Donedavno je bio predsednik FK Vranjska Banja.

Komentari

hvala za vest,i lokaciju gde je ubijen,da znam da tu ne gledam da kupim stan,i onako mi je cudno bilo sto je ovaj kraj sa jeftinijim stanovima a idealna povezanost i udaljenost od centra.
sto dalje od nasih

Najnovije vesti