Halilović, Janković i Bognar na Književnoj koloniji, otvaranje u utorak

Enes Halilović, Branislav Janković, Zoran Bognar, Đorđo Sladoje, Stefan Tićmi, neki su od autora koji će biti gosti ovogodišnje Književne kolonije koja će se u organizaciji Narodnog univerziteta održati u Vranju od 30. novembra do 11. decembra.

Kolonija ove godine donosi bogat program, nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, a kako je najavljeno biće otvorena u utorak 30. novembra od 19 sati u svečanoj sali Gimnazije Bora Stanković promocijom Letopisa Matice srpske u okviru večeri na kojoj će govoriti Miroslav Aleksić, jedan od autora Letopisa, te glavni i odgovorni urednik ovog književnog časopisa Đorđo Sladoje.

Već narednog dana, u sredu 1. decembra od 19 sati na istom mestu gostovaće Stefan Tićmi, mladi romanopisac iz Leskovca.

Te večeri biće predstavljen njegov roman Kaput od mahovine, knjiga koja je uvrštena u katalog Beli gavrani (The White Ravens) Međunarodne biblioteke za mlade, najveće svetske biblioteke literature za decu i mlade osnovane 1949. godine u Nemačkoj.

Moderator ove večeri biće Marjan Živković.

Stefan Tićmi će narednog dana, u četvrtak 1. decembra u 11 sati održati interaktivnu radionicu za učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole u Galeriji Narodnog univerziteta, u čemu će mu asistirati Marjan Živković.

U petak 3. decembra od 19 sati u svečanoj sali Gimnazije Bora Stanković gostovaće književnik Zoran Bognar, a biće promovisana njegova knjiga Ejdetske slike.

Moderator večeri biće Vanja Matuško.

Posle vikend pauze, kolonija će se nastaviti u ponedeljak 6. decembra.

Tog dana od 19 sati u svečanoj sali gimnazije gostovaće Danica Bogojević u sklopu promocije njene najnovje knjige Zagrli Mesec koja je među dve nominovane iz Srbije za regionalnu Nagradu Mali princ za najbolju dečju knjigu.

U utorak 7. decembra u 11 časova biće održana interaktivna radionica za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole u Galeriji Narodnog univerziteta.

Moderator oba događaja biće Danijela Ristić Aleksandrov.

U sredu 8. decembra od 19 sati u svečanoj sali gimnazije gostovaće književnik Branislav Janković kada će biti predstavlejna njegova knjiga Zidanje Ambisa.

U promociji će učestvovati i Ana Mitić Stošić, a moderator će biti Vanja Matuško.

U četvrtak 9. decembra od 19 časova na istom mestu gostovaće književnik Enes Halilović.

Biće promovisan jegov najnoviji roman Ljudi bez grobova.

Moderator večeri biće Olivera Đorđević.

Halilović će narednog dana, u petak 10. decembra 12. od 11 sati održati interaktivnu radionicu za učenike srednjih škola u Galeriji Narodnog univerziteta.

Tog dana od 19 sati u svečanoj sali gimnazije gostovaće Ana Stišović Milovanović.

Biće promovisani njeni putopisi pod naslovom Kosovo i Metohija.

Moderator će biti Milica Mitić.

Poslednji događaj u sklopu ovogodišnje Književne kolonije biće održan u subotu 11. decembra kada će od 10 časova Ivana Milošević demonstrirati Interdisciplinarno tumačenje književnog dela u nastavi srpskog jezika i književnosti u osnovnoj i srednjoj školi za profesore srpskog jezika.

Mesto održavanja ovog događaja biće Galerija Narodnog univerziteta.

Iz Javne ustanove Narodini univerzitet saopšteno je da "u slučaju nepredviđenih okolnosti izazvanih pandemijom može doći do promene termina u programu".

Najnovije vesti