Finale kupa: Ipak, Surdulica

Na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS), i pored zahteva za promenu domaćinstva za meč finala Kupa Srbije u fudbalu, potvrđeno je da će se poslednja utakmica tog takmičenja za sezonu 2017/18. ipak odigrati u Surdulici 23. maja.

Na sednici je razmatran predlog FK Partizan za promenu domaćinstva, kao i predlog FK Mladost iz Lučana da domaćinstvo ostane u Surdulici, kao i molba FK Radnik da Surdulica ostane organizator finala Kupa.

Dan pre finala, 22. maja, u Surdulici će biti održana sednica Izvršnog odbora FS Srbije, na kojoj će biti formirana nova Sudijska komisija, sa mandatom da napravi velike promene u sudijskim listama.

Novi član Odbora za hitna pitanja i Izvršnog odbora je potpredsednik FSS Nenad Bjeković.

Partizan je promenu tražio zbog tri frakcije svojih navijača i jedne od drugih bi trebalo udaljiti, kako bi se sprečili mogući sukobi među njima.

Prošlogodišnji šampion Srbije je tražio da se utakmica finala Kupa igra u Novom Sadu, Beogradu ili Nišu.

Iz FK Radnik iz Surdulice ranije su saopštili da su "neprijatno iznenađeni nesportskom inicijativom rukovodstva FK Partizan da se finale Kupa Srbije između Partizana i Mladosti zakazano je za sredu, 23. maj, ne održi na stadionu u Surdulici".

U finalu kupa sastaju se Partizan i Mladost iz Lučana.

Najnovije vesti