Dveri: Aritonović da utvrdi ko je odgovoran za falsifikovanje potpisa u Vranju

Iz Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Vranju pozvali su načelnika Gradske uprave Vranje Dušana Aritonovića "da utvrdi na koji način su potpisi za sporne izborne liste overeni pečatom iz Vranja, kako bi se utvrdio počinilac i pozvao na odgovornost, jer se potencijalno radi o licu koje je direktno njemu odgovorno".

"Ćutanje i nečinjenje gospodina Aritonovića moglo bi se protumačiti jedino time da je on sa celom pričom bio upoznat, i da pokušava da zataška ceo slučaj.

Ukoliko do reakcije načelnika ne dođe, Srpski pokret Dveri obavestiće tužilaštvo o nepravilnosti na listama i inicirati postupak protiv odgovornih iz Gradske uprave grada Vranja", navode iz Dveri.

Dverjani saopštavaju da se u ovom slučaju "ne radi samo o nekom sitnom pokušaju izbornih malverzacija, koje su postale zaštitni znak režima Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, već o ozbiljnim krivičnim delima koja ugrožavaju bezbednost i zaštitu podataka građana Vranja i bacaju ljagu na ceo grad Vranje i sve njegove građane".

"Još uvek nije utihnula blamaža Vranjanaca iz 2020. godine, kada je u Vranju mađarska lista osvojila 1.265 glasova.

Još uvek se cela Srbija sprda sa Vranjancima – Mađarima, a evo ponovo nam se dešava slična, ako ne i veća bruka", piše u saopštenju.

Oni podsećaju da je Republička izborna komisija (RIK) vratila na proveru 2.777 potpisa za bunjevačku manjinsku listu pod imenom Dosta! Evropski put overenih od strane Gradske uprave Vranje, kao i 2.000 potpisa za rusko – grčku manjinsku listu pod nazivom Ruski manjinski savez - Pavle Bihalo Gavrin, dr Hristos Aleksopulos, takođe overenih u Gradskoj upravi Vranje.

"Da se ne radi o ljubavi Vranjanaca prema Bunjevcima, Rusima i Grcima, kao što se nije ni onomad radilo o ljubavi prema Mađarima, potvrdio je odgovor Načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića Republičkoj Izbornoj Komisiji u kojem on kaže da “u knjigama overe Gradske uprave Vranje ne postoji nijedan upis overe potpisa birača za navedenu Izbornu listu.

Samim tim, u Gradskoj upravi Vranje se ne nalaze primerci overenih izjava birača za navedene Izborne liste.

I tu će se svaka dalja priča verovatno završiti, iako bi po svakoj logici tek trebalo da počne.

Zašto?

Republičkoj Izbornoj Komisiji dostavljeni su potpisi sa pečatom Gradske uprave Vranje i potpisom overivača.

Ili je neko falsifikovao pečat i potpis, ili je neko u Vranju zloupotrebio pečat i overio potpise bez zavođenja u knjige.

U oba slučaja počinjeno je ozbiljno krivično delo, i u oba slučaja je neko neovlašćeno koristio lične podatke građana Vranja.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović odgovorio je da u knjigama nema upisanih potpisa, i vratio se obavezama u kampanji svoje stranke, kao da ga je neko pitao ima li u Vranju gde da se kupe jeftini čvarci i kavurma, a ne da li je neko od njegovih službenika iz Gradske uprave počinio ozbiljno krivično delo.

Ne samo da je neophodno utvrditi šta se ovde tačno desilo u interesu poštovanja zakona, već bi se moralo pristupiti i proveri verodostojnosti potpisa i drugih lista koji su overeni u Gradskoj upravi Vranje", saopštavaju iz Dveri.

Komentari

Тужилаштво постоји ли или само за непослушне?

Da je Aritonović nešto uradio nezakonito za to bi do sada verovatno i odgovarao. Međutim, bitno je samo napadati iako je čovek jasno odgovorio da nema takvih listi i potpisa. Proverena šema produženih đilasovskih ruka koji osim napada ne mogu ništa dobro i ništa drugo ponuditi.

Načelnik Gradske uprave gospodin Aritonović obavlja svoj posao savesno i odgovorno, svako ko pokušava da nipodištava njegov rad nema osnova, već pokušava da skuplja jeftine političke poene kod građana.

Najnovije vesti