Dvadeset jedna specijalizacija uručena mladim lekarima u Vranju

Specijalizacije za 21 mladog lekara uručene su u četvrtak na svečanosti u Hirurškom bloku Zdravstvenog centra (ZC) Vranje.

V.d. direktorka vranjskog zdravstva Ljiljana Antić poželela je uspeh specijalizantima koji su iskustvo sticali uglavnom tokom trajanja pandemije koronavirusa.

Ona im je poželela i da se nakon okončanja specijalizacija vrate u svoju matičnu ustanovu.

Mladim lekarima podeljene su po tri specijalizacije iz oblasti pedijatrije, interne medicine i ginekologije i akušerstva, po dve iz opšte hirurgije, kliničke biohemije, ortopedije i urgentne medicine.

Takođe, po jedna iz oftalmologije, anestezije sa reumatologijom i fizikalne medicine.

Doktorki Stefani Mladenović, koordinatorki vranjske COVID ambulante u ATD-u, uručena je prva specijalizacije.

Reč je o lekarki koja je dobila zlatnu medalju za zasluge u borbu protiv koronavirusa prilikom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije.

V.d direktorka Antić napomenula je ovom prigodom da su, sa ovima, poslednjih godina dodeljene ukupne 44 specijalizacije u Vranju, a da je u tom procesu značajna bila pomoć države i Ministarstva zdravlja.

Značajniji pomaci u dodeljivanju specijalizacija počeli su 2018. godine kada je obelodanjen alaramantan podatak da će Vranje do 2023. ostati bez dve trećine specijalnosti zbog odlazaka lekara u starosnu penziju.

Najnovije vesti