Zvanično uručene specijalizacije lekarima u ZC Vranje

Petnaest specijalizacija i jedna subspecijalizacija uručene su lekarima u Zdravstvenom centru Vranje, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Podsećanja radi, Ministarstvo zdravlja je odobrilo po četiri specijalizacije za hirurgiju i urologiju, dve za neurologiju i po jednu za ginekologiju, anesteziologiju, psihijatriju i internu medicinu.

Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić istakla je prilikom uručenja da je to "veliki dobitak za ceo Pčinjski okrug, jug Srbije i Kosovsko Pomoravlje imajući u vidu da za pet godina oko 60 odsto lekara specijalista odlazi u penziju.

Većina lekara su za specijalističko usavršavanje odabrali Klinički centar u Nišu, a neki će ostati u ZC Vranje gde će ih obučavati mentori.

- Novi Hirurški blok i rekonstrukcija stare Bolnice ne bi mogli da funkcionišu bez specijalista koji će raditi u njima.

Nadam se da će lekari kojima su dodeljene specijalizacije opravdati poverenje, kako Zdravstvenog centra u Vranju tako i Ministarstva zdravlja.

Država je na ovaj način još jednom dokazala da vodi računa o jugu Srbije - rekla je Antićeva.

Ona je saopštila kako ima najava da će se na radnim mestima sa kojih lekari odlaze na specijalizaciju zaposliti novi doktori na određeno vreme.

- U planu je dodeljivanje novih specijalizacija u narednom periodu, jer su ZC Vranje potrebni i ginekolozi, internisti, radiolozi, hirurzi, ortopedi - navela je v.d. direktorka.

U Zdravstvenom centru Vranje radi 262 lekara - većin su specijalisti, a njih 58 su lekari opšte prakse.

Najnovije vesti