Antonijević: U 2020. fokus na prijemu medicinskog osoblja u Vranju VIDEO

Direktor Filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) u Vranju Velibor Antonojević ocenio je da je 2019. godina bila veoma uspešna za RFZO, posebno na planu saradnje sa zdravstvenim ustanovama.

- Posebno smo dobru saradnju imali sa Zdravstvenim centrom (ZC) Vranje za čije smo funkcionisanje, sa novim Hirurškim blokom, izdvojili dodatnih 300 miliona dinara i to izdvajanje tiče se sanitetskog materijala.

Pored toga, morali smo da i kadrovski sagledamo ZC Vranje, pa je po osnovu zaposlenja na određeno vreme primljeno 61 lice, a na neodređeno još 20.

Tu nećemo stati, zapošljavaćemo kadrove i dalje, s tim što ćemo se fokusirati na prijem medicinskog osoblja, lekara i medicinskih sestara.

Već u 2020. uslediće prijem lekara po osnovu zamene za lekare koji su otišli na specijalizaciju i dodatni broj lekara na određeno vreme i tako povećavati brojku medicinskog osoblja koje će opsluživati pacijente Pčinjskog okruga - kazao je Antonijević, koji je ujedno i jedan od potpredsednika vranjskog SNS-a.

On je podsetio da su u 2019. godini medicinske sestre i tehničari dobili povećanje plata od 15 odsto, lekari od 10, a administrativno osoblje u zdravstvu 8 procenata.

U RFZO Srbije se planiraju i obezbeđuju finansijska sredstva za sprovođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Najnovije vesti