Dva Vranjanca među najboljim rukometašima Evropskog prvenstva

Vranje - U Portugaliji je počelo Evropsko juniorsko prvenstvo za rukometaše, a boje srpskog nacionalnog tima brane Vranjanci Mateja i Stefan Dodić, pišu Južne vesti.

Mladi orlovi svoj nastup na kontinentalnom šampionatu započeli su remijem protiv Islanda (28:28), a u momentu objavljivanja ovog teksta očekivao ih je susret sa Nemačkom, aktuelnim šampionom Evrope u juniorskoj konkurenciji.

U grupi D nalazi se i autsajder - Italija.

Iz ugla Vranjanca Mateje Dodića, desnog krila šabačke Metaloplastike, Nemačka je i na ovom turniru jedan od favorita, ali ističe da uz maksimalno zalaganje svih igrača veruje u dobar rezultat svog tima.

"Oni kao aktuelni evropski šampioni možda jesu favoriti, ali nisu nepobedivi.

Ako svako od nas da sve od sebe, siguran sam da imamo šanse sa njima i idemo da pobedimo svaku utakmicu", kazao je Dodić.

Za najboljeg aktera meča protiv Islanda proglašen je njegov prezimenjak Stefan Dodić, takođe Vranjanac, novi član vicešampiona Evrope poljskog Kelcea.

On je prošlu godinu proveo u skopskom Vardaru, afirmisao se u Metalurgu, a svoje prve rukometne korake, baš kao i Mateja napravio u rodnom Vranju.

"Drago nam je da smo opet na prvenstvu, cilj je da prođemo grupu.

Očekuju nas još dve teške utakmice koje odlučuju, ali je najvažnije da ostanemo mirnih glava i da ulazimo potpuno spremno u svaku utakmicu", rekao je Stefan Dodić.

Naši mladi rukometaši, nakon ovog intervjua, uspeli su da savladaju Nemačku sa 33:30.

Vranjanci su bili među najefikasnijima u srpskom timu - Mateja je dao 5 (kao i Rogan), a Stefan Dodić 4 gola (kao i Šmigić).

Sve utakmice juniorske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu mogu se gledati na ovom linku.

Komentari

Vranje je uvek imalo dobre rukometase i tradiciju a sada je to otislo u drugom smeru,nazalost

Tako je Mare, ovi mladici su otisli iz Vranja zato sto su morali da igraju tatini sinovi.
Ostala su nam netalentovana deca u RK Vranje, a talentovani mladici vidimo gde igraju - Vardar, Metaloplastika... Na kraju ce biti hvala sa njihove strane sto smo ih oterali iz svog grada.Da su ostali da li bi igrali od sinova, sigurno ne.

Koliko novca se daje za igrace sa strane a nasi mladi decaci igraju van Vranja.
Imam informaciju da ce gradjani Vranja i ove godine jos vise finansirati veterane od cetrdeset i kusur godina i netalentovane decake u poznim godinama.Bravo za odluku nasem gradskom rukovodstvu.

Najnovije vesti