Stefan Dodić, rukometno čudo iz Vranja i reprezentativac Srbije

O Stefanu Dodiću, rukometnom vunderkindu iz Vranja, pišu beogradski mediji, nakon što je rukometna reprezentacija Srbije, čiji je Dodić član, u Zrenjaninu neočekivano slavila protiv višestrukog evropskog i svetskog prvaka Francuske rezultatom 27:24, na početku kvalifikacija za EURO 2022.

Kurir piše da će meč u Zrenjaninu biti po mnogo čemu upamćen, ne samo po prvoj pobedi nad Francuskom posle dvadeset godina već i po debiju velikog talenta srpskog rukometa – Stefana Dodića, inače sedamnaestogodišnjeg Vranjanca koji je na ovoj utakmici upisao prvi seniorski nastup u reprezentaciji.

Dodić je tako postao drugi najmlađi debitant u istoriji srpskog rukometa (pre njega je to jedino bio golman Strahinja Milić sa 16 god i šest meseci ).

Dodić je pored debija uspeo da na svoj konto upiše i jedan pogodak, te je tako postao i najmlađi strelac u istoriji reprezentacije.

Dodić trenutno brani boje makedonskog Metalurga i nije mu ovo prvi rekord.

On je 2018, na meču EHF Lige šampiona protiv čehovskih Medveda, postao najmlađi strelac u istoriji najelitnijeg rukometnog takmičenja sa 15 godina i sedam meseci, što samo dodatno govori u prilog talenta ovog mladog Vranjanca.

Stefan je rođen 2003. i igra na poziciji srednjeg i levog beka.

Po rukometnom umeću neodoljivo podseća na jednog od najboljih rukometaša Evrope Petra Nenadića.

On je za Kurir izjavio da ga je poziv selektora iznenadio, ali ga je "sa oduševljenjem prihvatio".

- Poziv, iskren da budem, jeste neočekivan.

Prilično me je iznenadilo što sam ušao u šesnaest.

Nisam mogao ni da zamislim da ću igrati protiv Francuske, i zaista je ovo veliko iskustvo za mene – sa osmehom otkriva mladi Vranjanac.

Rekao je da je još na poluvremenu znao da će upisati prve minute u reprezentaciji i, kako kaže, nije podlegao pritisku.

- Selektor mi je rekao još na poluvremenu da budem spreman i da ću igrati.

Pre samog ulaska na teren rekao mi je "igraj slobodno, kao što znaš".

Uz njega, dobio sam i bezrezervnu podršku sa klupe od momaka i štaba i zaista sam se potrudio da dam najboljeg sebe u tih nekoliko minuta na terenu.

Svi su mi čestitali, iskreno ne sećam se ko je bio prvi ha-ha.

Bilo mi je u glavi samo da smo dobili Francuze prvi put posle dvadeset godina - rekao je Stefan.

Na pitanje kakav je osećaj biti najmlađi strelac u istoriji reprezentacije Srbije, Stefan je odgovorio da je "mnogo bolji osećaj pobediti Francuze nego li postati najmlađi igrač koji je dao gol u reprezentaciji".

- Prija mi, ne bih bio iskren da kažem drugačije, ali mislim da je uspeh reprezentacije mnogo bitniji od nekih ličnih.

Naravno, sve ovo što mi se dogodilo u ovih nekoliko dana biće mi samo motiv za dalji rad i napredak - kazao je Dodić.

Mladi rukometaš kaže da je uveren da ova generacija momaka ima sve kvalitete da Srbiju vrati na mesto koje zaista zaslužuje.

- Velika je odgovornost biti deo ovakve reprezentacije koja ima velike ambicije.

Očekujem samo da nastavimo da igramo ovako kao što smo odigrali protiv Francuza i ne sumnjam da ćemo vratiti Srbiju onamo gde zaista pripada – rekao je Dodić.

Reprezentacija Srbije koju sa klupe predvodi Španac Toni Đerona već u subotu imaće priliku da ponovi uspeh iz utakmice sa Francuzima, a Stefan šansu da upiše drugi nastup i još neki gol na svoj reprezentativni konto.

Dodić je do juče bio omladinski reprezentativac Srbije i član generacije 2002/03 koja važi za najtalentovaniju u istoriji srpskog rukometa.

A, pored Stefana, iz te generacije uskoro među seniorima treba očekivati njegovog rođenog brata Lazara (2002), koji je takođe član Metalurga, takođe Vranjanca Mateju Dodića (2003) člana Metaloplastike, Aleksandra Cenića (2003) igrača Barselone, Predraga Mijatovića (2003) golmana Metalurga, kao i Uroša Simića, momka rođenog 2002, prvotimca Dubočice.

Komentari

B R A V OOO !!!

Bravo za jug srbije

Samo napred hrabro

Kad je gusto tu je jug srbije tako je I u ratu bilo Kosovo od nato I stara branili su iskljucivo srbi vranjanci leskovcani nislije ipirocanci I poneko sa strane I svi komandanti su bili sa juga

Najnovije vesti