Direktor leskovačke bolnice opet koordinira radom ZC Vranje

Doktor Nebojša Dimitrijević, upravnik leskovačke bolnice, opet je postavljen za koordinatora Zdravstvenog centra u Vranju, javlja portal VOM.

Informaciju je u izjavi za ovaj portal potvrdio sam Dimitrijević, uz napomenu da ga je na tu funkciju imenovao ministar, te da je "pred njim po drugi put težak zadatak".

Dimitrijević je od 2016. godine naovamo već u dva navrata koordinirao radom ove zdravstvene ustanove, a poslednji put 2018. posle tri nerazjašnjena slučaja smrti u ZC Vranje.

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu, inače specijalista medicine sporta i subspecijalista ishrane Nebojša Dimitrijević, došao je u oktobru 2016. godine da vodi vranjsko zdravstvo na šest meseci.

Tada mu je prvi put takav „mandat“ poverio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon što je odlučio da smeni v.d. direktora ZC Vranje Vladimira Stamenkovića.

Nakon dve godine ponovo je došao u Vranje.

Dimitrijević je član SNS-a, jedno vreme bio je potpredsednik gradskog odbora naprednjaka u Leskovcu.

Radio je već u Vranju i Bujanovcu, kao lekar vojske.

HAPŠENJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i Bezbednosno- informativnom agencijom pre dve godine uhapsili su Nebojšu Dimitrijevića i još dve osobe u Leskovcu zbog postajanja osnova sumnje da su, navodno, izvršile više koruptivnih krivičnih dela, saopštio je tada MUP Srbije. "Uhapšeni su odgovorno lice Opšte bolnice u Leskovcu N.D. (1965) zbog postajanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, ovlašćeno lice preduzeća „Transly“ D. S. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i zaposlena u Opštoj bolnici u Leskovcu M. M. (1963), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja", saopšteno je tada iz policije. Dimitrijević je potom u julu prošle godine nepravnosnažnom presudom osuđen na 5 meseci zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora. Nije poznat ishod postupka po žalbi.

Najnovije vesti