Dinamo tone li tone, Pčinji druga pobeda zaredom u Srpskoj ligi Istok

FK Dinamo Vranje razočarao je još jednim porazom, ovog puta od Timočanina iz Knjaževca koji je u utakmici 12. prvenstvenog kola trijumfovao kao gost u Vranju sa 0:1 (0:1).

Vranjski klub je očito u velikom finansijskom problemu, uz to je i kažnjen oduzimanjem 7 bodova pre i tokom ove sezone, ali izgleda i da nema u svojim redovima fudbalere koji mogu uspešno da se nose sa konkurentima u Srpskoj ligi Istok.

Zato mnogi predviđaju da je u izgledu ispadanje i iz trećeg ranga takmičenja u tri sezone (podsećanja radi Dinamo je do pretporošle godine bio u Super ligi Srbije, prošle u Prvoj, a ove u Srpskoj ligi Istok).

Dinamo je posle nekompletnog 12. kola pretposlednji, petnaesti na tabeli sa samo 7 bodova, a iza njega je samo leskovačka Sloga sa 2.

S druge strane, FK Pčinja iz Trgovišta pokazuje znake podizanja forme nakon veoma slabog starta u Srpskoj ligi IStok ove sezone.

Pčinjani su nakon pobede u prošlom kolu u gostima kod Brzog Broda, pobedili i u ovom kolu kao domaćini i to osmoplasiranu Vlasinu sa 1:0 (1:0).

Domaćini su zasluženo trijumfovali golom Nikole Arsića u 34. minutu (kada se najbolje snašao u šenaestercu gostiju nakon odbitka lopte od prečke), a gosti iz Vlasotinca nisu imali neke izgledne šanse da iz Trgovišta odnesu makar bod.

Pčinja se polako izvlači ka sredini tabele - sada su trinaesti sa 10 bodova.

U narednom kolu Dinamo će imati veoma teško gostovanje sedmoplasiranom Jedinstvu u Paraćinu, a Pčinja će imati priliku da dodatno popravi plasman na tabeli jer će gostovati "fenjerašu" Slogi u Leskovcu.

Najnovije vesti