Dinamo predstavio veliko pojačanje: Najavljen juriš na tri boda u Dobanovcima VIDEO

Mnogo smo dobili povratkom rasnog strelca Željka Dimitrova u ekipu; naš je navalni red sada mnogo ubojitiji i najavljujem ofanzivnu igru sa dva špica u narednim utakmicama, a već na narednoj uz ovo pojačanje i maksimalan angažman očekujem pun plen protiv Budućnosti u Dobanovcima, izjavio je u sredu Dragan Antić, trener FK Dinamo Vranje.

On je na konferenciji za medije na Stadionu Jumko u Vranju kazao da je kvalitetna igra u prethodnom kolu, uprkos porazu (2:3) od Kolubare, uticala na "povratak dobre atmosfere u ekipu", te da će Dinamo "u svakom narednom susretu do kraja šampionata ići na pobedu".

- Budućnost iz Dobanovaca, naš naredni protivnik, ekipa je koja se takođe mnogo pojačala u prelaznom roku.

Uzeli su neke fudbalere koje smo mi hteli, dali su im pet puta više para nego što bismo mi mogli s ciljem da nekako obezbede opstanak u ligi.

To nam govori da se pred nama nalazi neugodan rival, ali mi imamo našu računicu, idemo tamo da bismo osvojili tri boda i to će nam biti cilj u svakom meču do kraja prvenstva.

Mislim da trenutno imamo najbolji napadački udarni tandem u ligi Dimitrov - Plojović koga se ne bi postidele ni superligaške ekipe - poručio je Antić.

Povratnik u redove Dinama Željko Dimitrov, koji je već stekao pravo igranja za Vranjance i trebalo bi da nastupi u Dobanovcima (u dresu sa brojem 99), rekao je pred predstavnicima medija da se vratio u Dinamo da daje golove.

- Sve smo se brzo dogovorili sa šefom, sada je pred nama jedan prevashodni cilj, a to je da se dobrim igrama i osvajanjem bodova vratimo u Super ligu.

Fizički i psihički sam spreman za sve izazove - rekao je Dimitrov.

Kapiten Mlađan Stevanović žali da pobedom u prošlom kolu, posebno iz razloga što je Dinamo do nekoliko minuta pre kraja imao vođstvo od 2:1 protiv Kolubare, a onda to prokockao.

- Da smo pobedili bili bismo četvrti, peti na tabeli, što bi nam mnogo značilo, a sada smo deseti.

Nadam se da možemo da se prenemo i da pobedom u Dobanovcima krenemo u niz koji će nas odvesti do željenog cilja - kazao je Stevanović.

Svi igrači Dinama manje-više spremno dočekuju utakmicu u Dobanovcima.

Izvesno je samo da neće braniti povređeni golman Popović, a među stativama će ga zameniti Zvezdan Cvetanović, golman koji je u zimskom prelaznom roku u Dinamo došao iz Leskovca.

Lakšu povredu prepona jedino ima Đorđe Veličković, ali je Antić istakao da očekuje da će biti spreman za teško gostovanje.

U ekipu će se vratiti Tigran Goranović, pouzdani veznjak, što bi trebalo da pojača Dinamovu igru u manevru.

KORONA VIRUS

Dimitrovu se u pauzi između dve polusezone izjalovio transfer u Kinu zbog pojave korona virusa. Bio je pred potpisom ugovora za ekipu Šensi Čajnjang, ali je Korona virus stopirao prelazak u kineskog drugoligaša.

- Dogovorio sam sve uslove oko prelaska, trebalo je da potpišemo ugovor, ali je korona virus sve stopirao. Stranci koji igraju u Kini su poslati kućama u vreme kineske nove godine, tada se igračima daje slobodno desetak dana. Onda je izbila epidemija, odloženo je prvenstvo, pripreme, praktično je sve stalo i to je glavni razlog zašto sam odlučio da se vratim u Dinamo - rekao je Dimitrov.

Dinamo je pred gostovanje u Dobanovcima deseti na tabeli Prve lige sa 31 bodom, a Budućnost poslednja šesnaesta sa svega šesnaest bodova.

Prvoplasirani RFK Grafičar ima 44.

Utakmica u Dobanovcima odigraće se u nedelju 8. marta od 14 sati.

Najnovije vesti