Dimitrov odveo Vranjance u baraž: OFK Bačka - Dinamo 0:1 VIDEO

Vranjski Dinamo obezbedio je u nedelju učešće u baražu za popunu Super lige, jer je u gostima savladao OFK Bačku sa 0:1 (0:0), u utakmici poslednjeg kola plej aut faze Super lige.

Strelac jedinog gola u verovatno najvažnijoj utakmici u istoriji vranjskog kluba bio je Željko Dimitrov u 72. minutu.

Zahvaljujući ovom trijumfu i nerešenom rezultatu u Beogradu na utakmici Rad - Zemun (1:1), Dinamo je izborio pravo da u utakmicama sa FK Inđijom sačuva superligaški status, a dvomeč baraža igraće se 22. i 26. maja.

U prvom poluvremenu utakmice u Bačkoj Palanci viđena je ravnopravna borba, s tim što je domaćin imao nešto više od igre i nekoliko poluprilika.

Dinamo je počeo da igra odlučnije u drugom poluvremenu i osim gola Dimitrova imao još nekoliko šansi, dok su Bačkopalančani bili inferiorni, nakon što se rezultat na utakmici Rad - Zemun nije odvijao povoljno po njih.

Inđija u baražu posle penala

Fudbaleri Inđije izborili su baraž za ulazak u Super ligu pošto su u finalnoj utakmici plej-ofa Prve lige Srbije savladali Radnički iz Kragujevca posle penala - 1:1 (3:0). Radnički je u Inđiji poveo sa 1:0 u 23. minutu golom Lukića, ali je domaćin izjednačio preko Dimitrova pred kraj poluvremena. Taj rezultat je stajao na semaforu i posle 90 minuta, da bi usledila penal serija koju je Radnički očajno izveo. Inđija je promašila prvi udarac sa bele tačke, i to strelac Dimitrov, ali je tim iz Kragujevca zatimpromašio sve tri šuta - Todorović, Kovačević i Grbović. Za to vreme Ilić, Rogač i Andrejić su bili precizni za Inđiju.

Posle utakmica završnog kola Rad i Dinamo su na 23 bodova, s tim što je Rad obezbedio direktan opstanak za razliku od Vranjanca.

Zemun sa 21 i Bačka sa 18 bodova su ispali iz lige.

Najnovije vesti