Povratak u staro jato: Željko Dimitrov pojačao špic Dinama

Napadač Željko Dimitrov po treći put se vratio u redove prvoligaša FK Dinama Vranje, nakon što mu je propao transfer u Kinu, i biće značajno pojačanje za vranjski klub u nastavku sezone Prve lige u kojoj se Dinamo nalazi na prekretnici.

Dimitrov je već dva puta branio boje Dinama, a u sezoni 2018/2019, kada je vranjski klub bio superligaš, bio najbolji strelac kluba i jedan od najzapaženijih strelaca Super lige sa 15 golova.

Dimitrov je rođen u Pirotu i ima 26 godina.

Visok je 1.83 m i igra na poziciji špica.

Ponikao je u pirotskom Radničkom, a osim Dinama igrao je još u Radniku iz Surdulice, beogradskom Hajduku i OFK Beogradu, lazarevačkoj Kolubari i na Islandu.

Punu igračku afirmaciju doživeo je u FK Dinamo Vranje.

Njegova vrednost na fudbalskom tržištu, prema podacima specijalizovanog fudbalskog portala Transfermarkt, procenjuje se na 450.000 evra.

Prema najavama iz kluba Dimitrov će pravo nastupa za Dinamo u zvaničnim utakmicama Prve lige imati već u susretu narednog kola u Dobanovcima gde će ih dočekati domaća Budućnost.

Vranjanci su traljavo započeli prolećnu polusezonu porazom u Vranju od Kolubare.

Dinamo je pre početka Prve lige imao šampionske ambicije, odnosno ciljao plasman u vrh tabele na neku od pozicija koja vodi u baraž za Super ligu.

Najnovije vesti