Dinamo izgubio u Leskovcu, Pčinja i dalje bez pobede u prvenstvu

FK Dinamo Vranje izgubio je u 8. kolu Srpske lige Istok od Dubočice u Leskovcu sa 2:0 (1:0), dok FK Pčinja u Trgovištu protiv Rembasa iz Resavice nije uspela da zabeleži prvu prvenstvenu pobedu od starta sezone -bilo je 1:1 (0:1).

Oba gola za Leskovčane u derbiju "južne pruge" postigao je kapiten Dušan Savić, prvi u 12. minutu, a drugi u 28. sa bele tačke.

Dinamo je u ovom susretu imao svoje šanse.

Njegovi fudbaleri mogli su učiniti rezultat drugačijim.

Najpre je u 15. minutu, pri rezultatu 1:0 za domaćine, kada su se trojica igrača vranjskog kluba našli sami pred golom domaćih, u istom napadu pogođena prečka, a drugi šut doneo je korner, ne i gol Vranjancima.

Drugi put Dinamo je na kraju utakmice imao šansu da sa bele tačke makar postignu počasni gol, ali nije pogodio rezervista Savić.

S druge strane, Pčinja, koja se nadala osvajanju prva tri boda na svom bunjištu u Trgovištu, gubila je od gostiju iz Resavice još od 17. minuta i tek u 77, i to iz penala, jedva uspela da dođe do boda.

U prvom poluvremenu igralo se otvoreno sa obe strane, sa po nekoliko izglednih prilika, ali je iskorišćena samo jedna koja je Rembasu donela vođstvo.

U drugom poluvremenu Pčinja je imala posed i više od igre, stvarala šanse koje nije uspevala da iskoristi, a gosti koji su se pretežno orijentisali na odbranu svog gola pretili su povremeno iz kontranapada.

Ključan momenat za krajnji ishod dogodio se kada je golman gostujućeg tima u šesnaestercu napravio prekršaj nad domaćim igračem Bojanom Đorđevićem skrivivši jedanaesterac koji je u gol pretvorio najbolji strelac Pčinjana Marjan Petrović.

Vranjski Dinamo posle nepotpunog 8. kola (još četiri utakmice igraju se u nedelju) zauzima trinaesto mesto sa 4 boda (osvojio ih je ukupno 11, ali je u nezavidnoj situaciji zbog kazne od minus sedam bodova), a Pčinja je četrnaesta sa istim brojem bodova i nešto slabijom gol razlikom.

U narednom kolu Vranjanci će dočekati Meševo koje je u seriji od dve pobede - u prošlom kolu pobedili su Dubočicu na gostovanju u Leskovcu sa 0:2, a u ovom kao domaćini leskovačku Slogu sa 1:0.

Pčinja će gostovati Timočaninu u Knjaževcu, ekipi koja posle osam kola ima 13 bodova i zauzima četvrto mesto na tabeli.

Knjaževčani su u ovom kolu izgubili od Trajala u Kruševcu sa 3:0.

Najnovije vesti