Danijela Trajković reizabrana za višeg javnog tužioca u Vranju

Danijela Trajković, dosadašnja viša tužiteljka u vranju, izabrana je ponovo na tu funkciju odlukom Skupštine Srbije.

Po predlogu odluke o izboru na funkciju javnih tužilaca koji je podnela Vlada Srbije, srpski parlament je odlučivao u četvrtak.

Izabrano je ukupno 37 javnih tužilaca u Srbiji.

U obrazloženju predloga piše da je Državno veće tužilaca ispunilo celu proceduru izbora i da su kandidati predloženi na osnovu stručnosti i dostojnosti.

Danijela Trajković rođena je 1970. godine u Surdulici.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu sa prosekom ocena 8,70.

U pravosuđu radi oko dvadeset sedam godina.

U Surdulici je provela veći deo profesionalne, uglavnom tužilačke karijere.

Od 2001-2009 bila je osnovni tužilac u Surdulici.

Od 2010. najpre zamenik u Višem tužilaštvu u Vranju, a potom v.f. osnovnog tužioca u Vladičinom Hanu.

Udata je, majka jednog deteta.

Svi izabrani

Za javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izabran je Nenad Stefanović, u Valjevu Dragana Marković, Smederevu Ivan Konatar, Somboru Zoran Divjak, Subotici Miroslav Krkelić, Šapcu Svetlana Nedeljković, Kruševcu Bratislav Petrović, Kraljevu Milan Đorđević, Novom Pazaru Milena Mrvić, Nišu Borica Mitić i Vranju Danijela Trajković. Skupština Srbije je za javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu izabrala Ljubivoja Đorđevića, a za javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Nebojšu Popovića. Za javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu izabrana je Danijela Sinđelić, u Novom Sadu Radivoj Kaćanski, Bačkoj Palanci Milan Knežević, Zrenjaninu Mladen Vujin, Bečeju Tamara Simin, Sremskoj Mitrovici Nada Radmanović Grozdanić, Subotici Livija Panić Miletić, Senti Mirko Gašović, Kragujevcu Slobodanka Raković, Paraćinu Marinu Makariev. Za javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu izabran je Dragan Jovanović, Raški Dragica Rosić, Gornjem Milanovcu Milena Veljović, Užicu Marko Dimitrijević, Požegi Vladimir Vučković, Požarevcu Snežana Dubajić, Velikom Gradištu Saša Milojković, Vladičinom Hanu Dragan Nikolić, Leskovcu Renata Cvetanović, Kraljevu Mirjana Milović Kolarević i Rumi Miroslav Rakić. Mladen Nenadić ooet je izabran za tužioca za organizovani kriminal na period od šest godina.

Najnovije vesti