Dan Gimnazije: Život bez kraja ili još jedna odiseja (FOTO, VIDEO)

Naša škola i dalje ostaje život bez kraja ili još jedna odiseja.

Iza svakog uspeha stoji veliki trud i rad i mnogo je nas u školi koji svakoga dana ovo možemo reći naglas - rekla je direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković, na svečanosti u Domu Vojske povodom obeležavanja 138 godina ove škole.

Ona je dodala da ima "molbu za učenike" da "moraju biti okrenuti radu, vrednostima kao što su ljudskost, humanost i dobrota".

- Imamo mnogo razloga da se ponosimo i budemo zadovoljni; priznajem da je bilo smelih odluka i hrabrih poteza u načinu traženja najvećeg smisla koji naša profesija nosi - a to je individualnost i najbolja verzija sebe, gde čovek mora biti vrlo karakteran kako bi bio uzor svima i svugde.

Jer, kada stojimo pred učenikom, uvek stojimo pred lepim i uzvišenim duboko se klanjajući različitostima koje omladina nosi.

I to mora da se čuva, kao i ljubav prema nauci i umetnosti, jer to nas čini ljudima - kazala je Mišić Stanković.

Gimnazija se uručenjem zahvalnica odužila Vranjancima, zaslužnim pojedincima "koji prepoznaju važnost obrazovanja".

- Veliku zahvalnost za očuvanje govorništva i negovanje govorne kulture u proteklih deset godina dugujemo čoveku koji je prepoznao važnost besedništva, podržao mlade ljude - rekla je direktorka Mišić uručujući zahvalnicu advokatu Slobodanu Nešiću.

Zahvalnice su dobili i Goran Stojanović, direktor Kavim Jedinstva, preduzeća koje je pomoglo putovanje gimnazijalaca u Rusiju, kao i Slađan Stojanović Frenki, koji je putešestvije vranjskih đaka i profesora po Rusiji ovekovečio dokumentarnim filmom.

Zvaničan program "Nedelja škole" u vranjskoj Gimnaziji Bora Stanković završio se scenski nastupom "Život to je samo nova Odiseja..." u izvođenju gimnazijalaca.

Najnovije vesti