BSC se uskoro useljava u renovirane prostorije

Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju započeo je renoviranje objekta u kome će biti smeštena kancelarija ovog udruženja.

Predsednik BSC-a Darko Anačkov izjavio je za Vranje News da je uz pomoć donatora i prijatelja rešen najbitniji problem u ovom poslu, finansiranje.

- Veliku zahvalnost dugujemo preduzeću Hrast iz Bosilegrada i predzeću TRACE PZP Vranje.

Naravno, sve to je potkrepljeno podrškom Generalnog konzulata Bugarske u Nišu, sa generalnim konzulom prof. dr Edvinom Sugarevim i gospodinom Nikolajem Kolevim na čelu.

Ukoliko sve bude po planu, zvanično otvaranje kancelarije biće krajem septembra.

Nadam se da će pored brojnih zvanica ovaj događaj uveličati i ambasador Bugarske u Srbiji, gospodin Radko Vlajkov - rekao je Anačkov za Vranje News.

On je dodao da je BSC, u sklopu letnjih aktivnosti, omogućio da šestoro mladih iz Vranja, uz dogovor sa Kulturno-informativnim centrom iz Bosilegrada, bude poslato na letovanje u Ravdu, u Bugarskoj.

- Očekujemo njihov povratak 20. avgusta.

Nadam se da će sledeće godine broj dece biti veći.

Otvaranje kancelarije će nam dosta olakšati posao, jer ćemo biti u stalnom kontaktu sa ljudima, moći ćemo da u neposrednom kontaktu saznamo za njihove probleme i potrebe, te u skladu sa tim da definišemo naše aktivnosti.

Detaljnije informacije u vezi sa otvaranjem kancelarije biće blagovremeno objavljene.

Mogu slobodno da kažem da postoji interesovanje ljudi za rad BSC-a što nam je kao mladim ljudima koji imaju viziju za perspektivniju budućnost mladih veoma drago - zaključio je Anačkov.

Najnovije vesti