Anačkov: Imamo obećanja da će grad podržati naše aktivnosti

Predsednik udruženja Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju Darko Anačkov izrazio je u izjavi za Vranje News zadovoljstvo posle sastanka sa rukvodstvom Grada Vranja, koji je održan u ponedeljak u kabinetu gradonačelnika.

- Upoznao sam gradonačelnika sa našim ciljevima i planovima, a potom smo govorili o mogućnostima naše saradnje sa gradom.

Sagalasili smo se da treba rušiti barijere i graditi mostove prijateljstva i saradnje.

Zaštita identiteta bugarske manjine u Vranju je naš prioritetan cilj, ali pored toga i saradnja u svim oblastima u kojima se ona može ostvariti, dakle kultura, sport, turizam, omladinska politika, promocija evropskih vrednosti i slično - kaže Anačkov za naš portal.

Na današnjem sastanku predstavnika BSC-a sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem i većnikom za nacionalne manjine Dejanom Ivanovićem bilo je reči o ciljevima i budućim planovima BSC –a.

- Bilo je reči i o organizovanju okruglog stola na temu pridruživanja zemalja zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Grad je zainteresovan, ostaje još da dogovorimo detalje.

Vodili smo jedan konstruktivan razgovor, predočili jasno definisane aktivnosti koje planiramo da sprovedemo u bližoj budućnosti.

Dobili smo uveravanja da će biti podržane sve aktivnosti našeg centra, koje su u interesu građana i građanki Vranja - zaključuje Anačkov.

Najnovije vesti