BSC potpisao ugovor sa Gradom o finansiranju dokumentarca Čuvari kulturnog blaga

Bugarsko-srpski centar (BSC), potpisao je ugovor sa Gradom Vranjem o sufinansiranju projekta tog udruženja pod nazivom "Tako blizu, a tako daleko", u okviru kojeg je planirano snimanje dokumentarnog filma "Čuvari kulturnog blaga".

- Planiramo da snimanje počne prvih dana jula, na lokacijama u Vranju.

BSC je nedavno uputio javni poziv za naratora koji će gledaoce voditi kroz film.

Bili smo pozitivno iznenađeni velikim brojem prijava za angažman na filmu.

Napravili smo užu selekciju i pozvali one za koje smo smatrali da mogu najviše doprineti svojim talentom, glumačkim umećem i drugim kvalitetima koji su potrebni za jednu ozbiljnu priču kao što je ova - kaže Anačkov za VranjeNews.

Dragan Spasov, reditelj i snimatelj filma, kao i Bojana Stojnev, kooridinatorka projektnih aktivnosti održali su audiciju sa kandidatima.

- Kandidati su imali unapred pripremljen tekst koji su čitali ispred kamere.

Svi su ostavili pozitivan utisak, verujte, na ozbiljnim smo mukama da donesemo odluku.

Suzili smo krug i sada odlučujemo da li će to biti gospodin Miroljub Stojčić, ili mladi gospodin Marko Petričević, koji je inače glumac po profesiji - navodi Anačkov.

Scenario za deo filma koji će biti snimljen u Vranju je već napisan.

- Scenarista je Bojan Tasić, talentovan i vrlo ambiciozan mladić koji ove godine upisuje glumačku akademiju.

Što se tiče drugog dela filma, koji će biti snimljen u Ćustendilu u Bugarskoj, scenario za taj deo filma će pisati neko iz Ćustendila koga budemo angažovali.

Takođe, moram da napomenem da će i narator koji će nas voditi kroz drugi deo filma biti iz Ćustendila, ali da ne otrkivamo sve do kraja.

Mogu samo da obećam jedan kvalitetan film, koji će biti na raspolaganju kako Vranju, tako i Ćustendilu, i da će umnogome doprineti promociji, kulturnom, pa i turističkom povezivanju dva grada - zaključuje Anačkov.

Najnovije vesti