Bolesna starica koju su deca odbacila biće smeštena u Dom za stare u Surdulici

Slepa i slabo pokretna starica (86) iz sela Prvonek kod Vranjske Banje, koju je u bolnicu pre nekoliko dana doveo jedan od sinova, a potom je šestoto dece odbacilo, ne želeći da više brine o njoj, biće smeštena u Dom za stara lica u Surdulici, javlja Prva.rs

Do ovakvog epiloga došlo je nakon što je starica završila lečenje na Internom odeljenju vranjske bolnice, a kada je trebalo da bude otpuštena kući četiri sina, ni dve ćerke nisu bili zaintresovani da preuzmu nepokretnu majku.

Upravnik bolnice u Vranju Saša Đorđević izjavio je za TV Prva da je sve više ovakvih slučajeva u ovdašnjem zdravstvu.

- U svojoj praksi imao sam niz ovakvih slučajeva, uglavnom su to situacije kada deca ne žele da prihvate roditelje posle lečenja - rekao je Đorđević.

Glavna sestra bolnice i portparolka ZC, prema navodima reportera TV Prva, nisu dozvolili da novinar razgovara sa staricom, uz obrazloženje da imaju takvo naređenje direktno iz Ministarstva zdravlja.

Prema nekim saznanjima, deca nepokretne starice iz Prvoneka odlučila su da zajednički plate smeštaj majci u nekoj od ustanova za stare ljude, a izbor je pao na Dom za stara lica u Surdulici.

Najnovije vesti