Bandović: I sad mi prorade emocije na pomen Vranja i vranjskog pozorišta VIDEO

Kad mi kažu idemo na festival u Vranje tad i tad, u meni se prvo otključa ta neka "soba" i onda se otvore ta vrata, tu je neki malo ustajao vazduh jer nisam dugo dolazio, a onda dođe taj dan kad putujemo za Vranje sve se nastavi tu gde je stalo nekad, pusti počeci, izjavio je Ljubomir Bandović, glumac odrastao u Vranju, nakon predstave Pučina kojom su otvoreni ovogodišnji 41. Borini pozorišni dani.

"Setim se prvih anegdota i lapsusa, prvog bežanja iz škole zbog pozorišta, prvih cigareta, prvog zaljubljivanja...

Mogu sad da prizovem miris one prve zgrade u koju sam ušao kao dvanaestogodišnji dečak", rekao je Bandović.

On je dodao da ima utisak kao da nije imao pauzu od tad do sad, već da ima osećaj kao da je "u kontinuiranom poslu".

"Sve to ima smisla kad se okrenete i pogledate, sve je vodilo ka ovome što je danas", dodao je bivši Vranjanac.

On je naglasio da je ponosan što mu je "i dalje stalo" do Vranja i tog prošlog života.

"Ponosan sam na činjenicu da i dalje postoje emocije kada se pomene vranjsko pozorište i Vranje kao grad u kome sam odrastao.

Tako da ima mnogo komponenti zbog kojih mi je ovaj osmeh na licu", rekao je Bandović.

Glumac koji je karijeru započeo u vranjskom teatru u subotu uveče pojavio se na sceni prvi put posle jedanaest godina i kao deo ansambla predstave Pučina, koja je ove godine u takmičarskom programu 41. Borinih pozorišnih dana.

Bandović u Nušićevom komadu, koji je režirao Egon Savin, igra lik Jovana Nedeljkovića, brata glavnog junaka Vladimira Nedeljkovića (Nenad Jezdić).

Profil

Ljubomir Bandović (1976) rođen je u Beranama, a odrastao je u Vranju gde je načinio i prve korake na daskama koje život znače. Sa sedamnaest godina upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu gde je i diplomirao u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Do sada je imao na desetine uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Zapažene role ostvario je na scenama većine beogradskih pozorišta, kao i u poznatoj televizijskoj seriji Vratiće se rode. Dobitnik je Nagrada Zoran Radmilović za ulogu u predstavi Ćeif, na Festivalu malih scena u Rijeci nagrađen je za ulogu u predstavi Derviš i smrt, Nagrade Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Razbijeni krčag, 2012. godine, Statuete Ćuran na Festivalu komedije u Jagodini, za ulogu u predstavi Klaustrofobična komedija, Grand prija Naisa za najbolje glumačko ostvarenje na Filmskim susretima u Nišu za uloge u filmovima Sestre i Neprijatelj. Dobio je još mnoga pozorišna i filmska priznanja.

Komentari

Ljuba se još kao srednjoškolac zarazio pozorištem. Drago mi je što je stasao u pravog glumca i što voli svoje Vranje. Pamtim ga iz tih naših srednjoškolskih dana. Ostao je isti,možda su mu godine dodale malu dozu ozbiljnosti. Predstava je bila odlična.

Najnovije vesti