BPD: Predstavi Pučina beogradskog JDP-a publika dala ocenu 4,83

Ocenu 4,83 dobio je komad Pučina Jugoslovenskog dramskog pozorišta, odigran prve večeri takmičarskog programa Borinih pozorišnih dana na večernjoj sceni Pozorišta Bora Stanković.

Podsećanja radi, najboljoj predstavi prema glasovima publike dodeljivaće se od ove godine nagrada sa imenom utemeljivača festivala i nedakadašnjeg upravnika pozorišta u Vranju Radoslava Radivojevića, u čiju je čast u subotu uveče otkrivena fotografija na ulazu u vranjski teatar.

Predstavu Pučina je po tekstu Branislava Nušića režirao Egon Savin.

Publika je bila u prilici da gotovo dva sata uživa u žanrovski složenom komadu, tragičnom, apsurdnom i satiričnom u isto vreme, koji kroz ljubavnu aferu jedne lepe i srećno udate žene govori o ljudima iz vlasti ili neposredne blizine vlasti, o njihovim porodičnim, prijateljskim i ljubavnim odnosima, iza kojih je isključivo goli interes.

U predstavi igraju Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Bojan Dimitrijević, Goran Šušljik i dr.

Takmičarski program će se u nedelju nastaviti predstavom Ana Karenjina Novosadskog pozorišta, po motivima istoimene knjige Lava Nikolajeviča Tolstoja, a u režiji Dejana Projkovskog.

Predstava, za koju će publika takođe moći da glasa, traje tri sata.

Najnovije vesti