Antić: Više nisam direktorka, čeka se rešenje o imenovanju Saše Đorđevića

Ljiljana Antić, specijalistkinja interne medicine u vranjskoj bolnici, više nije direktorka Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

Ovu infomaciju Antićeva je potvrdila u kraćoj izjavi za Vranje News.

"Rešenje o promeni na čelu ustanove nije stiglo, ali se očekuje.

Novi direktor biće Saša Đorđević", kratko je kazala Antićeva za naš portal.

Ova promena na čelu vranjskog zdravstva najavljivana je još od marta ove godine.

Tada je Nebojša Dimitrijević, direktor Leskovačke bolnice, koga je u martu ministar zdravlja Zlatibor Lončar odredio za koordinatora Zdravstvenog centra (ZC) Vranje, u momentu kada je grad proglašen za žarište korone izjavio da se promena očekuje, ali da je odluka "na ministru zdravlja".

Njegova predviđanja da će se smena dogoditi tokom sedmice kada je Vranje News-u u martu dao ovu izjavu nisu se obistinila, a Antićeva je ostala na čelu ustanove.

Ona je tada smenila s funkcije upravnicu vranjskog Doma zdravlja Jadranku Ajanović zbog, kako je tada kazala za Vranje News, slučaja "neodgovornosti" u vezi sa pogrešnim revakcinisanjem pacijenta Slađana Antića iz Vranja.

Antićeva je nedavno smenila troje najbližih saradnika - upravnika Bolnice Nikolu Popovića, glavnu medicinsku sestru Jasminu Antić i glavnog tehničara Milana Kostića.

Pre najnovijeg epiloga u zdravstvenim krugovima govorkalo se da je praktično "nesmenjiva".

ZC Vranje je sa Antićevom na čelu nedavno dodeljeno najviše gradsko priznanje - 31. januar.

Ona je rešenjem Ministarstva zdravlja postavljena je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Vranje u avgustu 2018.

SAŠA ĐORĐEVIĆ

Đorđević je funkciju upravnika bolnice u Vranju obavljao oko dve godine, do kraja marta 2020. Rođen je 1970, hirurgiju je specijalizirao 2003. Na početku karijere radio je kao lekar opšte prakse u Domu zdravlja u Bujanovcu. Na vranjskoj Hirurgiji radi oko 22 godine, od toga 16 godina kao specijalista. Krajem marta 2020. godine podneo je neopozivu ostavku na funkciju upravnika Opšte bolnice u Vranju. Tada je u kraćoj izjavi za Vranje News pojasnio da je razloge za ostavku obrazložio u pisanoj formi i predao direktorki Zdravstvenog centra Ljiljani Antić. Za javnost tada nije želeo da ih komentariše.

Najnovije vesti