Antić: Očekujem dvocifreni procenat za SPS na predstojećim izborima VIDEO

Cilj Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju je da na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima napravi dvocifreni rezultat, izjavio je u četvrtak šef vranjskih socijalista Zoran Antić.

On je na konferenciji za medije povodom početka kampanje prikupljanja potpisa za podršku kandidaturi za lokalnu i republičku listu SPS-a rekao da na nivou Vranja "ne postoji respektabilnije političko biće po kapacitetu kadrova" od onog koje ima SPS", od kojih se većina, kako je rekao, u četvrtak našla pred novinarima.

- Ako se uporede rezultati, procenat o kome govorim je vrlo realan.

Što se tiče procenata, mi smo uvek bili na 19-20 odsto, ne očekujemo da padnemo ispod toga.

Mi smo 2008. godine na lokalu imali 8.056 glasova, 2012. godine 12.061 i 2016. godine 9.420.

Slična je priča bila u broju glasova za parlamentarne izbore, neznatna je razlika u odnosu na to da li su koalicioni partneri za republičke izbore bili lojalni do kraja ili ne.

Sada će biti naše umeće i veština da mi, ono čime raspolažemo u gradu i Vranjskoj Banji iscrpimo i svedemo na republičku i lokalnu listu i ujednačimo broj glasova - rekao je Antić.

On je dodao da će "sniženje cenzusa" znatno uticati na sastav budućeg parlamenta".

- To vidimo iz pregrupisavanja političkih snaga u gradu, kreiranja nekih novih listi i grupacija koji će se možda tek pojaviti.

Logično je da vodeća politička snaga u Srbiji, Srpska napredna stranka, sebe vidi kao favorita ovih izbora, ali to ne znači da mi nismo favoriti ili da neko drugi sebe neće videti u toj ulozi.

SPS posle 30 godina postojanja nema čega da se stidi i boji.

Sada dignute glave idemo među ljude tražeći njihovu podršku i želimo da na narednim izborima ostvarimo dvocifreni rezultat - kazao je Antić.

GrO SPS će, najavio je Antić, u skladu sa odlukama Glavnog odbora stranke sa prethodne dve sednice u decembru i februaru, na izbore u Vranju i Vranjskoj Banji izaći samostalno.

Lista će se zvati "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije" i ta lista imaće 65 kandidata za odbornike u Skupštini grada Vranja.

- U toku je proces prikupljanja podrške ovoj listi, a prikupljamo uporedo i za parlamentarne izbore gde kao gradska organizacija imamo kvotu od 470 potpisa - rekao je Antić, izrazivši očekivanje da će njihov partner za republičku listu, Jedinstvena Srbija, takođe potpisima svojih članova u lokalu podržati zajedničku parlamentarnu listu.

Najnovije vesti