Antić: Neki koji bi sada da protestuju 2016. sa SNS slavili poraz SPS-a (VIDEO)

Sa pozicije predsednika Gradskog odbora SPS-a i člana vladajuće većine u gradskoj vlasti nemam šta da mislim o najavljenim protestima građanske inicijative protiv vlasti, izjavio je u četvrtak lider vranjskih socijalista Zoran Antić.

- Nemamo ništa protiv građanskih inicijativa, predloga, pa čak i tih protesta ukoliko oni budu organizovani u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i ne narušavaju javni red i mir - kazao je Antić.

On je precizirao da "građani imaju pravo da pokreću inicijative, i po Ustavu, i po zakonima Srbije, da daju predloge, mišljenja i sugestije, iskazuju svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo".

- Naravno da SPS u tome neće učestvovati, niti naši članovi.

Čak i kada bismo bili nezadovoljni, smatramo da bi to bilo krajnje licemereno da sedimo u vladajućoj većini, a da učestvjemo u nečemu što se tako zove.

Imamo našu jasno definisanu političku koncepciju, znamo šta želimo da uradimo sa našom političkom organizacijom.

A, koliko sam u ovom kratkom periodu mogao da se informišem, vidim da su pojedini lokalni odbori političkih partija podržali te proteste, a sećam se da su neki od njih, 24. aprila 2016. uveče, zajedno sa odborom SNS-a slavili poraz SPS-a i odlazak sa funkcije tadašnjeg gradonačelnika Zorana Antića.

Postavljam zato pitanje legitimiteta i legaliteta protestovanja od strane tih ljudi - kazao je Antić.

Komentari

SNS je više vas kinjio i omalovažavao i da imate malo obraza nikad ne bi sa nijma sedeli zajedno... Nije opasno što se ničeg ne plašite već što se ničeg ne stidite!

Najnovije vesti