Antić: Na Kongresu smo dobili pozicije koje smo i očekivali

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić rekao je u izjavi za Vranje News da je vranjski odbor Socijalističke partije Srbije na Kongresu stranke u Beogradu dobio pozicije u stranci "shodno očekivanjima".

- Šestoro naših članova ušlo je u Glavni odbor SPS-a i time možemo biti veoma zadovoljni.

Imali smo i predstavnika u Radnom predsedništvu Kongresa.

Možda je tu bilo prostora da neko prođe za Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor SPS-a, ali zadovoljni smo i ovime - kazao je Antić za Vranje News.

Novi članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) iz Vranja osim Antića su i Srđan Dekić, Stefan Stanković, Dejan Ilić, Branimir Stojančić i Lidija Novković, odlučeno je na desetom Kongresu partije.

On je naglasio da Nadzorni odbor, u kome socijalisti sada nemaju predstavnika, ima 111 članova.

- Sa druge strane, moram da naglasim da je neulazak u NO i Statutarnu komisiju naših članova negde kompenzovan, jer je SPS Pčinjskog okruga, koji je trebalo prema najavama da ima 11 članova u Glavnom odboru, dobio 14 mesta, tri više od planiranog - kazao je Antić, uz podsećanje da Glavni odbor socijalista ima oko 350 članova.


On dodaje da je na Kongresu ostvareno "sve što planirano u pretkongresnim aktivnostima".

- Jedinstvena podrška Ivici Dačiću je bila više nego očigledna.

Izvrsna je bila organizacija i pozitivna energija na kongresu.

Dolazak Aleksisa Ciprasa bio je veoma značajan, kao i Aleksandra Vučića čija je poruka SPS-u bila maksimalno korektna.

I govor kineskog ambasadora pokazao je da smo se mi izdigli u vrlo ozbiljnu političku organizaciju, koja je utemeljena ne samo u srpskim, nego i u regionalnim, pa i evropskim i svetskim okvirima - kazao je Antić za Vranje News.

Ivica Dačić, čiju je kandidaturu za reizbor na poziciju predsednika partije podržao vranjski SPS, ponovo je na Kongresu izabran za predsednika Socijalističke partije Srbije.

Dačiću je ovo četvrti mandat na čelu SPS-a.

Komentari

Kada bi samo žene Srbije glasale , Dačić bi bio novi Predsednik Srbije ! Razuman , šarmantan, duhovit zna da sasluša sagovornika.

Najnovije vesti