Socijalisti Vranja: Dačić naš kandidat za predsednika SPS-a

Ivica Dačić utvrđen je kao kandidat za predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) na Desetoj konferenciji Gradske organizacije Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju.

Takođe, nakon sprovedenog tajnog glasanja, Deseta konferencija SPS Vranje utvrdila je sledeći redosled kandidata za članove Galvnog odbora SPS iz Gradske organizacije SPS Vranje - prvi na listi je šef vranjskih socijalista Zoran Antić, a slede Srđan Dekić, Stefan Stanković, Dejan Ilić, Branimir Stojančić, Lidija Novković, Nebojša Zupančić i Žikica Antanasijević.

Za člana Statutarne komisije SPS-a iz Gradske organizacije SPS Vranje predložena je Tanja Spasić, a za člana Nadzornog odbora SPS-a Nikola Stojanović.

- Sam tok rada i glasanje na Desetoj Konferenciji Gradske organizacije SPS Vranje pokazao je snagu i jedinstvo, pokazao je da smo i dalje partija drugarica i drugova u kojoj vlada sloboda u iznošenju različitih stavova, ali i dogovora i prijateljstva.

Mi smo Partija koja će svu svoju snagu i znanje uložiti u zaštitu radnog čoveka od siromašenja i eksploatacije, očuvanju nacionalnog identiteta i kulture, ravnopravnom pristupu obrazovanju i usavršavanju, zaštitu bolesnih, slabih i diskriminisanih, zaštiti siromašnih.

Rad, humanizam, sloboda, socijalna pravda, jednakost, solidarnost, zaštita osnovnih ideja demokratskog socijalizma, a pre svega i iznad svega, borba za opstanak srpskog naroda i države, ostaju osnovni ciljevi Socijalističke partije Srbije - poručili su vranjski socijalisti sa Desete konferencije.

Skup je održan u sredu uveče u velikoj Sali skupštine grada Vranja.

Konferenciji je prisustvovalo 219 delegata od ukupno 250 delegata.

Konferencija je počela sa radom u 17 časova, a svoj rad završila u 21 čas.

Prisutnim učesnicima Konferencije obratili su se potpredsednik Socijalističke partije Srbije Novica Tončev, nekadašnji predsednik Vlade Srbije, potpredsednik Vlade SRJ i član predsedništva SPSa-a Nikola Šainović, kao i član predsedništva SPS i predsednik GrO SPS Vranje Zoran Antić.

Konferenciji je prisustvovao sekretar IO OO SPS Novi Beograd Ibro Ibrahimović.

- Govornici su istakli značaj koji SPS ima u političkom životu Srbije i za građane Srbije, ukazali na jedinstvo u partiji koje se u Vranju naročito iskazuje, na kvalitet kadrova po kojima je SPS poznat kod građana.

Podsetili su na put koji je prošla SPS od svog osnivanja do današnjih dana, gde smo sada, čemu težimo i kako, socijalisti, vide budućnost Srbije - kaže se u saopštenju vranjskog SPS-a koje je izdato posle konferencije.

ŠTA JE JOŠ USVOJENO

Na konferenciji su jednoglasno usvojeni Poslovnik o radu Desete konferencije gradske organizacije SPS Vranje, Izveštaj o radu verifikacione komisije, Izveštaj o radu članova organa SPS devetog saziva iz Gradskog odbora SPS Vranje (Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora).

Razmotren je Nacrt Kongresnih dokumenata – Predloga Političke deklaracije SPS-a desetog Kongresa, usvojen je Izveštaj o radu Kandidacione komisije Desete konferencije i obavljen izbor delegata Desetog kongresa SPS gradske organizacije SPS Vranje (izabrano je 52 delegata za Kongres iz Vranja).

Najnovije vesti