Antić na godišnjici SPS: Naš poraz bio samo početak velikog uspeha FOTO/VIDEO

Nadam se da ćemo i posle narednih izbora biti deo vladajuće većine u gradu, jer Vranje bez socijalista ne može; pokazalo se u ovom periodu da je, kada smo nešto malo vremena bili van vladajućih struktura, ljudima potrebna naša partija kao mesto gde mogu da se obrate i rešavaju svoje probleme - rekao je lider vranjskih socijalista Zoran Antić, na proslavi 29 godina postojanja gradske organizacije Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju.

Antić je, pozdravljajući osnivače partije na lokalu, kazao da u proteklih nekoliko godina "nije bilo lako biti socijalista u Vranju", ali da su u vranjskom SPS-u "uspeli da prebrode sve prepreke".

- Sledi nam izborni ciklus i borba na lokalnim i parlamentarnim izborima u martu 2020. godine.

SPS će svakako izaći, u jednom novom ruhu, daće ponudu novu i kvalitetniju od one koju daju druge političke snage - rekao je Antić.

Potpredsednik SPS-a i emisar Ivice Dačića na skupu u Vranju, prof. dr Predrag Marković naglasio je da "u Srbiji nema druge tradicije osim socijalističke".

- Ne postoji politička ideja u Srbiji koja je preživela toliko dugo, od Svetozara Markovića to je tačno 150 godina.

Mi smo jedina stranka u kojoj mogu da se nađu u istom stroju tri ili četiri generacije.

Bilo je oscilacija u politici i uspesima, ali ima jedna konstanta - socijalisti nikad nisu izdali državu - kazao je Marković.

SVEČANI KOKTEL

Gradska organizacija SPS-a u Vranju organizovala je u popodnevnim satima svečani koktel u svojim stranačkim prostorijama u zgradi Komiteta. Među mnogobrojnim zvanicama našli su se predstavnici SNS-a, PUPS-a, SDPS-a, SDS-a...

Član GO SPS-a, glumac Marko Stojanović istakao je da je "veoma važno što su socijalisti proteklih godina shvatili da i dame i gospoda mogu da im budu drugarice i drugovi", kao što je, kako je istakao "važno što su socijalisti u proteklim decenijama shvatili da i oni koji se prkrste i pomole mogu da budu dobri soijalisti".

- U svakom dobrom čoveku krije se humanista, u svakom dobrom čoveku krije se antifašista, u svakom dobrom čoveku krije se socijalista - poručio je Stojanović.

SAMO GODINA U OPOZICIJI

Gradski odbor SPS-a u Vranju formiran je 6. oktobra 1990. godine kada je održana prva konferencija tadašnje opštinske organizacije socijalista. Za 28 godina postojanja, vranjski SPS samo je trinaest meseci bio u opoziciji.

Najnovije vesti