Godišnjica SPS-a: Sačuvati članstvo u ozbiljnim političkim vremenima (FOTO, VIDEO)

SPS ide u susret kongresu, partija će imati obavezu ne samo da se reformiše, već će morati da nađe i odgovore na mnogobrojna pitanja u novonastaloj političkoj situaciji, kako bismo se vratili tamo gde nam pripada mesto na političkoj sceni Srbije - rekao je na skupu povodom proslave 28 godina postojanja vranjskog SPS-a u Vranju lider gradskog odbora Zoran Antić.

- Među nama se ovih dana postavilo pitanje, a ja ću vam sada dati odgovor, da li ćemo na Kongresu stranke podržati jedinog kandidata SPS-a za predsednika partije Ivicu Dačića.

Naravno da da, ja sada kažem da će to biti tako.

Sve ostalo, ko će na kom mestu biti, je zaista nebitna stvar u ovom momentu.

Mnogo je važnija stvar da nađemo način da u ozbiljnim političkim vremenima sačuvamo naše ljude, naše članove, simpatizere i pristalice zbog kojih partija i postoji.

Upravo sam njima i najzahvalniji što su došli u ovolikom broju - kazao je Antić.

Šef partije na lokalu zahvalio se "prošlim, sadašnjim i budućim koalicionim partnerima što su prihvatili ili će prihvatiti ruku saradnje sa SPS-om".

- U nama će uvek imati čvrst oslonac, uspešnu političku organizaciju koja svojim kapacitetima može da odgovori svim zahtevima koji stoje pred jedinicom lokalne samouprave Vranje - naglasio je Antić.

Potpredsednik SPS-a i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić potencirao je da "odlična saradnja između predsednika države i šefa SNS Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Vlade i ministra inostranih poslova Ivice Dačića garantuje da će Srbija sačuvati državotvornu orijentaciju i nacionalne interese i kolorit međupartijskih odnosa SNS-a i SPS-a".

- Ne bi bilo korektno ne pomenuti ovde doprinos državnog sekretara i funkcionera SNS Dragan Stevanovića, sa kojim sam zajedno probdeo noći i dane dogovarajući saradnju SNS-a, nedvosmisleno pojedinačno najjače partije u lokalu, i veoma snažne u Vranju Socijalističke partije Srbije, a sve u interesu građanki i građana.

Mislim da smo napravili jedan konstruktivan pristup i naša je uloga da radimo u interesu naših lokalnih samouprava i našeg naroda, da se u međunarodnoj areni izborimo za naše državne i nacionalne interese.

Mislim da ova Vlada tu podršku ima i zato i jeste važan momenat da se izborimo sa svim važnim pitanjima sa kojima se godinama ili decenijama nismo hvatali u koštac - rekao je Ružić.

Proslavi godišnjice SPS-a prisustvovali su potpredsednik SPS-a Novica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Dragan Jeremić sa saradnicima, predsednik Socijalističke omladine Uglješa Marković, socijalisti Pokrajinskog odbora KiM, predstavnici opštinskih odbora SPS-a iz Surdulice, Bosilegrada, Trgovišta, Bujanovca i Preševa.

Proslavu su svojim prisustvom uveličali trojica bivših predsednika vranjskog SPS-a Miomir Stojanović, Zoran Knežević i Dragan Ilić.

Na početku skupa odata je pošta članovima gradske organizacije SPS-a koji su preminuli između dve godišnjice.

Gradski odbor SPS-a u Vranju formiran je 6. oktobra 1990. godine kada je održana prva konferencija tadašnje opštinske organizacije socijalista. Za 28 godina postojanja, vranjski SPS samo je 13 meseci bio u opoziciji.

Video snimak proslave 28 godina vranjskog SPS-a možete pogledati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti