Antić na 31. godišnjicu SPS Vranje: Napred u nove velike pobede

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju u subotu obeležava 31 godinu od osnivanja i početka delovanja gradske organizacije socijalista.

Tim povodom čestitku članstvu preko društvenih mreža uputio je predsednik vranjskih socijalista Zoran Antić.

"Poštovani članovi, pristalice i simpatizeri Socijalističke partije Srbije u Vranju, srećna nam 31. godišnjica od osnivanja, rada i postojanja naše Gradske organizacije SPS Vranje.

Kao predsednik Gradskog odbora SPS Vranje čestitam nam ovaj veliki i značajan jubilej i želim svima vama kao i našoj organizaciji puno uspeha u radu i nove velike pobede, na koje smo godinama unazad navikli naše Vranje i naše Vranjance.

Slavili na Mnogaja Ljeta.

Živela SPS, živelo Vranje, živela Srbija", naspisao je Antić.

Podsećanja radi prve pristupnice o stupanju u članstvo SPS-a u Vranju potpisane su 26. jula 1990, devet dana nakon održavanja osnivačkog Kongresa SPS-a u Beogradu.

Do održavanja prve konferencije opštinske organizacije SPS Vranje stranci je pristupilo 6.500 članova, što je tada profilisalo kao najjaču političku snagu u gradu.

Karakterističan je podatak da od ovog broja članova polovina njih nije ranije bila u članstvu Saveza komunista Srbije.

Prva konferencija održana je 16. oktobra 1990. godine u prisustvu 220 delegata, kada su izabrani Opštinski odbor i Izvršni odbor.

Za prvog predsednika OO SPS izabran je Miomir Stojanović, diplomirani inžinjer arhitekture iz Vranja, a za sekretara Siniša Mitić, diplomirani politikolog, takođe Vranjanac.

Radom odbora rukovodili su i Predrag Ristić (lekar specijalista), Srđan Nikolić (diplomirani ekonomista), Zoran Knežević (diplomirani mašinski inžinjer), mr Dragan Ilić (profresor filozofije) i Zoran Antić (diplomirani politikolog za međunarodne odnose) koji se i danas nalazi na čelu gradske organizacije socijalista.

SPS je bila na vlasti u Vranju neprekidno 26 godina.

Posle osamnaest meseci u opoziciji, godine 2018, na osnovu dogovora sa SNS, vratili su se u vlast u kojoj su i danas.

Najnovije vesti