Dačić u Vranju: Jug Srbije uvek prvi na braniku otadžbine FOTO/VIDEO

Mi smo u ovom okrugu i u Vranju uvek imali jedan od najboljih izbornih rezultata, zato što vi ovde na jugu dobro znate da smo mi patriotska stranka koja u prvi plan stavlja interese države i naroda, pa zato nikada nijedan socijalista nije bio izdajnik svoje zemlje i svog naroda, niti će da bude, izjavio je u ponedeljak u Vranju Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar inostranih poslova.

On je, govoreći na skupu pred nekoliko stotina socijalista na Trgu Staniše Stošića, naglasio da i danas neke vrednosti iz, kako je rekao, "socijalističkog perioda moraju da budu aktuelne".

- To su besplatna zdravstvena zaštita, besplatno školovanje, obezbeđeno radno mesto, podrška zasnivanju porodice i rešavanju stambenog pitanja, zemlja bez kriminala.

To su vrednosti socijlističkog sistema kojima uvek moramo težiti.

Naša partija će uvek biti kombinacija patriotizma i socijalne pravde - rekao je predsednik SPS-a.

Dačić je kazao da nije došao u Vranje "da vodi kampanju".

- Ja sam kampanju vodio svaki dan na radnom mestu, sve što sam radio boreći se za interese Srbije, to je bila moja kampanja.

Ja sam ovde došao da vas vidim, da vam kažem da vas volim.

S druge strane, nekim strankama je zaista potrebna kampanja zato što ništa nisu radili ili sve što su radili su radili protiv interesa Srbije.

Neki i ne učestvuju na izborima; za neke ne znate ni za šta se zalažu; različita imena, metle, četke, nekim strankama je dovoljno da kažu zabranjeno je okupljanje za više od deset ljudi jer oni ne mogu ni da sakupe ni toliko - rekao je Dačić u obraćanju Vranjancima.

On je naglasio da se "Srbija nikada nije branila u Knez Mihajlovoj ulici", nego vazda od strane seljaka i običnih građana u južnoj Srbiji, Šumadiji itd".

Šef vranjskih socijalista Zoran Antić naglasio je da su Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, koji na parlamentarne izbore izlaze na zajedničkoj listi, "bogati ljudi, ali ne u materijalnom smislu već zbog toga što iza njih stoje jake stranke i jaki lokalni odbori".

- Mi ćemo na predstojećim izborima izaći odvojeno na lokalnim izborima, ali ćemo na parlamentarnim disati zajedno za jednu za koju želimo da napravi najbolji rezultat.

To znači da će republička "dvojka" 21. juna biti pobednička u ovom gradu.

Kada se udružimo sa Jedinstvenom Srbijom možemo i do 20.000 glasova u ovom gradu - rekao je Antić.

Predsednik GrO Jedinstvene Srbije u Vranju i potpredsednik te partije Dejan Manić naglasio je da je skup u Vranju "dokaz da koalicija SPS -JS na republičkom nivou ima sjajnu budućnost".

- Ovo je dokaz da ćemo tek pokazati ko smo i šta smo, jer našu koaliciju vode dva domaćina - najbolji srpski domaćin i najbolji ministar inostranih poslova u istoriji Srbije - naglasio je Manić, prenoseći pozdrave predsednika te stranke Dragana Markovića Palme.

Prvi na lokalnoj listi i potpredsednik Gradskog odbora SPS u Vranju Srđan Dekić naglasio je da socijalisti imaju kontinuitet u radu i da znaju "kako da se bore za interese svake Vranjanke i svakog Vranjanca".

- Imamo jasne ideje, planove i ciljeve, programe.

Planiramo da započnemo novi investicioni ciklus koji će stvoriti uslove za bolji život svih nas.

Imamo ljude i institucije sa kojima to možemo da uradimo.

Zbog toga tražimo podršku da, predvođeni našim predsednikom Ivicom Dačićem, budemo reprezent upravljanja našom zemljom i našim gradom - kazao je Dekić.

SPS će na izbornom listiću za parlamentarne izbore biti na broju dva, za lokalne izbore u Vranju pod brojem 3, a na izborima za odbornike u SO Vranjska Banja pod rednim brojem 5.

SPS u predizbornoj kampanji na lokalu nastupa pod sloganom "Dobro pamtimo, a bolje stvaramo".

Komentari

Svaka čast Dejanu Iliću, Tončevu.

Ne se znaje, Zare igra!
Izraz označava da "nikad nije kasno", to jest, "nikad ne reci nikad", "ne znaš Šta nosi dan, a šta nosi noć" i uvek ima neke šanse da se kolo sreće okrene i da "voda dođe malo na tvoju vodeničku."
Zare je bivši igrač leskovačkog FK Dubočica koji je uspeo da kao džoker sa klupe donese pobedu svom timu iako je on 20 minuta pre kraja susreta gubio sa 0:4! Svih 5 gola dao je Zare lično. Od tada se, prvo u Leskovcu pa u Srpskoj ligi Istok, a onda i u celokupnom društvenom miljeu Južne Srbije odomaćio ovaj izraz.
Sto znači da ništa nije izvesno u životu i da uvek ima nade.

Najnovije vesti