Antić: Dinamo se vratio kući, igraćemo plej aut u Vranju

Komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za prijem stadiona dala je zeleno svetlo da vranjski superligaš Dinamo utakmice plej aut faze kao domaćin igra na stadionu Jumka u Vranju - potvrdio je u izjavi za Vranje News predsednik i šef stručnog štaba Dragan Dragan Antić.

- Bili su iz FSS-a, pregledali sve, teren, tribine, svlačionice itd. i konstatovali da ispunjavamo sve uslove za igranje utakmica u plaj aut fazi u Vranju.

Ovo je velika stvar za naš klub, konačno se vraćamo kući posle 30 kola šampionata odigranih praktično "na strani".

Povratak na naš stadion značiće nam i da se malo sačuvamo u finansijskom smislu, jer na najminimalniju cenu karte imaćemo neki prihod za klub, što je veoma važno imajući u vidu da smo dosada kao "domaćini" u Surdulici uglavnom imali rashod, odnosno trošak od minimum 300.000 dinara po utakmici.

I treće, ali i najvažnije, konačno smo na svome, imaćemo veliku podršku naših navijača u presudnim utakmicama za opstanak u ligi - kazao je Antić u izjavi za Vranje News.

Ovo odobrenje Komisije za prijem stadiona znači da će Dinamo tri od ukupno sedam utakmica plej aut faze odigrati na Stadionu Jumka i to protiv Voždovca (21. april), Zemuna (5. maja) i Spartaka (11. maja).

U četiri susreta Vranjanci će gostovati - Mačvi sada u subotu u Šapcu, Radniku (25. april), Radu (1. maj) i OFK Bačkoj (19. maj).

Na tabeli plej-auta Spartak, Radnik i Voždovac imaju po 19, Mačva i Bačka po 13, Rad 11, Dinamo 10, Zemun 9 bodova.

Ispadaju poslednje dve ekipe, a treća odozdo igraće baraž sa trećeplasiranim iz Prve lige.

Dinamo je sve dosadašnje utakmice u debitantskoj sezoni u Super ligi Srbije igrao na Gradskom stadionu u Surdulici, osim kup utakmice sa Crvenom zvezdom koja je odirgana na Stadionu Jumka u Vranju, jer u kupu važe liberalnija pravila.

Radovi na rekonstrukciji Jumkovog stadiona počeli su u novembru.

Najnovije vesti