Antić: Desetkovani smo, ali za nas je svaka naredna utakmica kao finale (VIDEO)

Imamo sedam, osam igrača koji ne treniraju već pet, šest dana, tako da nam je zdravstveni bilten katastrofalan pred prvu utakmicu plej-aut faze sa Mačvom u Šapcu, izjavio je na konferenciji za medije šef stručnog štaba vranjskog Dinama Dragan Antić.

- Desetkovani smo zbog temperature i kašlja kod ovih fudbalera.

Imamo sada još dvojicu povređenih i to važnih igrača - Mlađana Stevanovića i Željka Dimitrova.

Od ranije su van stroja Nedeljković, Mitrović, Jovanović još nije fit sto odsto, kao i Nikola Popović koji "vuče" povredu" neko vreme, dok je Gašić imao upalu pluća - raportirao je Antić.

On je dodao da će pred Mačvu faktički "sa drugim timom", ali da to "ne znači da Dinamo ističe belu zastavu unapred".

- Znamo da nije lako igrati na terenu u Šapcu; oni igraju napadački fudbal pred svojom publikom, navijači su nezgodni, daju krila svojoj ekipi i mislim da će ovo za nas biti jedno od težih gostovanja.

Međutim, sa bilo kojom ekipom da izađemo na teren nadam se da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat.

U igri je svaki bod i svaki bod nam mnogo znači.

Imamo još sedam utakmica, svaka je za nas kao finale - kazao je Antić.

On je najavio da će ekipa od sledećee nedelje "sigurno igrati na Stadionu Jumka u Vranju".

- Tribine su kompletno završene, kao i svlačionice, imamo da ispravimo neke sitnice u narednih desetak dana i mislim da to neće biti prepreka - kazao je Antić.

On je dodao da je pred početak prvenstva, zbog okolnosti i igranja non-stop na strani, predviđao 20 bodova za klub uoči plej-aut faze, koliko je Dinamo i osvojio.

- Igranje u Vranju će nem biti i dodatna finansijska injekcija.

Čestitam mojim fudbalerima što izgaraju i pokazuju ljubav prema klubu i Vranju - kazao je Antić.

POGLED UNAZAD

Antić je, osvrćući se na poslednji meč regularnog dela šampionata sa Radnikom u Surdulici, kazao da posle meče nije želeo da komentariše utakmicu jer se "sve videlo na terenu".

- Neću da komentarišem da ne bih bio ponovo kažnjavan. Smatram da smo odigrali najbolje prvo poluvreme u sezoni, ali to očigledno nije dovoljno. Da kukamo i da se žalimo ne možemo. Ubeđen sam, međutim, da ćemo i pored takvih teškoća ostati u Super ligi - kazao je šef struke Dinama.

U borbi za opstanak u ligi Antić predviđa bitku Zemuna, Rada, Dinama i OFK Bačke, dok ostale ekipe smatra nešto kvalitetnijim.

- Za nas bi bio uspeh da i kroz baraž se nekim od prvoligaša obezbedimo glavni ovosezonski cilj, a to je opstanak u ligi - zaključio je Antić, što znači da bi Dinamo morao da bude bolji od najmanje dve od pomenute četiri ekipe koje će direktno ispasti iz lige, dok treći najslabije plasirani igra dve utakmice baraža za opstanak sa trećim iz Prve lige.

Dinamo je u ovoj sezoni već odigrao dva meča sa Mačvom.

U prvom u Surdulici Vranjanci su slavili sa 1:0, dok je u ovom, prolećnom delu u Šapcu odigrana utakmica bez golova.

Utakmica u Šapcu između domaće ekipe i Dinama odigraće se u subotu 13. aprila u 19 časova.

RASPORED

Vranjski Dinamo će u okviru plej-aut faze posle gostovanja Mačvi u 31. kolu dočekati Voždovac (21. april), pa potom gostovati Radniku (25. april). U 34. kolu uslediće duel Dinama sa Radom na Banjici (1. maj), potom će dočekati Zemun (5. maj) i Spartak (11. maj) u dve uzastopne utakmice na svom terenu, dok će u poslednjem 37. kolu plej-auta Dinamo gostovati OFK Bačkoj (19. maj).

Najnovije vesti