Anačkov: Postavljeni dobri temelji za međusobnu saradnju

Generalni konzul Bugarske u Nišu prof. dr Edvin Sugarev i konzul Nikolaj Kolev, smatraju da je postavljena dobra osnova za funkcionisanje Bugarsko-srpskog centra (BSC) u Vranju, izjavio je za Vranje News predsednik BSC-a Darko Anačkov.

- Gospodin Sugarev je zadovoljan prijemom kod gradonačelnika Vranja.

On je prvi put boravio u našem gradu i meni je čast što se to dogodilo upravo na inicijativu BSC-a.

Zajedno sa jednim delom naših članova priredili smo doček delegaciji iz konzulata ispred lokalne samouprave.

S obzirom na to da je bio radni dan, mnogi članovi nisu mogli da prisustvuju poseti konzula, ali biće, nadam se, novih prilika – rekao je Anačkov za naš portal.

On je dodao da je na sastanku je bilo reči o aktuelnim, ali i o budućim projektima Grada sa Bugarskom, kao i budućim projektima BSC –a.

- Nakon razgovora sa gradonačelnikom, gosti iz Konzulata su razgovarali i sa našim članovima. Bilo je raznih tema, od obrazovanja, kulture, umetnosti, ali i onih koje su vezane za buduću podršku Konzulata našim aktivnostima.

Imajući u vidu da je Grad raspisao konkurs iz ekologije, mi čemo konkurisati i na ovom konkursu predlogom projekta kojim nameravamo da rešimo neke osnovne probleme stanovnika naselja Raška u Vranju.

Već sledeće nedelje posetiću ovo naselje, kako bismo definisali dalje korake u rešavanju poteškoća koje tamo postoje.

Naravno, pomoći ćemo svim građanima Vranja koliko smo u mogućnosti i kada imamo priliku da nešto korisno uradimo za naš grad – kazao je predsednik BSC-a.

Anačkov je napomenuo da je „pretpostavljao kako će proteći sastanak“ predstavnika Republike Bugarske u Srbiji za rukovodstvom grada, „kao i o čemu će biti reči“.

- Najvažnije u celoj toj priči je da je ostvarena konekcija između Grada i Konzulata Bugarske i da je iskazana želja da se u budućnosti međusobno sarađuje.

Prema rečima generalnog konzula Sugareva, vrata Konzulata su uvek otovrena svima, pa i predstavnicima lokalne vlasti – naveo je Anačkov.

Najnovije vesti