AK Vranjski maratonci poziva Vranjance na susret s Oliverom Jevtić

Olivera Jevtić, naša najpoznatija atletičarka u poslednjih dvadesetak i više godina, održaće "Javni čas zdravlja" u okviru manifestacije Dani Vranja koja počinje u subotu.

Ona će biti gost Vranja u ponedeljak 23. avgusta, a susret sa svim zainteresovanim za njen javni čas imaće na Gradskom stadionu u 18 časova.

Ovaj događaj biće priređen "kako bi se skrenula pažnja na značaj bavljenja fizičkim aktivnostima i bitnu ulogu sporta u razvoju mladih", podsećaju iz Atletskog kluba Vranjski maratonci, koji će biti Oliverin domaćin.

"Pozivamo naše sugrađane da prisustvuju ovom zanimljivom događaju kao i da se nakon toga priključe zajedničkom treningu i trčanju.

AK Vranjski maratonci vas ovim putem poziva da nakon održanog časa učestvujete i u vanrednom kolu Vranjske lige trčanja, koje se održava svakog petka.

Dužina trke iznosi 5 kilometara, a za one kojima je to mnogo moći će sami da biraju dužinu staze", navode iz AK Vranjski maratonci, kluba koji je poslednjih godina iznedrio mnogo dobrih maratonaca, a među njima i reprezentativca Kristijana Stošića, koji je pre nekoliko godina trijmfovao na Beogradskom maratonu.

Olivera Jevtić je rođena 1977. godine u Užicu.

Predstavljala je našu zemlju na pet Olimpijskih igara - 2000, 2004, 2008, 2012. i 2016. godine.

Od početka karijere je u užičkom Atletskom klubu Mladost.

Njen trener je Slavko Kuzmanović, koji i sam ima zapažene rezultate u atletici.

Olivera je više puta proglašavana za najbolju atletičarku Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije.

Dnevni list Sport je 1996. proglasio za mladog sportistu godine, a 2006. joj je dodeljena nagrada "Zlatna značka" za najboljeg sportistu u Srbiji.

Iste godine, kao i 1998. i 1999, proglašena je za najbolju sportistkinju u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, odnosno Jugoslavije.

Pre tri godine Jeftićeva je bila promoterka Prvog Vranjskog maratona, a pre dve godine trijumfovala u trci na 10,5 kilometara u okviru Polumaratona u Vranju.

Događaj u ponedeljak je u organizaciji Turističke organizacije grada Vranja.

Najnovije vesti