Zoran Radičanin iz Beograda pobednik drugog Vranjskog maratona (FOTO, VIDEO)

Zoran Radičanin iz Beograda (član AK Apatin) pobednik je drugog Vranjskog maratona.

On je stazu dugu 42 kilometra i 190 metra pretrčao za 3 sata 6 minuta i 20 sekundi.

Drugi je bio makedonski maratonac-veteran i rekorder Makedonije Trpe Martinovski iz AK Vardar, a treći Saša Gacik, poznati srpski ultramaratonac na 24 sata i državni reprezentativac Srbije.

Igor Stanojević iz Atletskog kluba Topličanin iz Prokuplja trijumfovao je u trci polumaratona koja je u subotu održana u sklopu Drugog vranjskog maratona.

U trci štafeta (2 puta po 10,5 kilometara), pobedila su braća Stefan i Dragomir Ristanović, članovi kluba Kolektiv Nike runs club iz Beograda.

U kategoriji žena pobednica maratona je Katerina Shipovikj, druga je Valentina Nejković, a treće mesto osvojila je Liljana Latinović.

Staza je kružna, sa dužinom kruga od 10,5 km, i u odnosu na prošlu godinu delimično je izmenjena i lakša, sa manjim usponima i visinskom razlikom od 70 metara po jednom krugu, rekli su organizaori za Vranje News sat vremena uoči starta.

Polumaratonci su trčali dva kruga, a maratonci četiri, uz četiri stanice za okrepljenje, a medicinska pomoć i brojni volonteri bili su dostupni duž cele staze.

Učesnici polumaratona i maratona trčali su na sertifikovanoj stazi, od starta na šetalištu kod bivše Robne kuće Beograd u centru grada, pa potom ulicama Ive Lole Ribara, Partizanskom, Sime Pogačarevića, Kolubarskom, Proleterskih brigada do Francuske; pa onda nazad do Glavne autobuske stanice, Bulevarom Avnoja, Radničkom, nazad prema upravnoj zgradi Jumka, preko Ulice Omladinskih brigada i nazad prema Kavim – Jedinstvu i ulicama Pariske komune, Nemanjinom i Karađorđevom.

Pomenute ulice bile su zatvorene za saobraćaj, ali policija je propuštala vozila kad je staza bila bez trkača, kako je i praksa u drugim gradovima.

Održana je i trka za decu, u dužini od 200m i trka zadoljstva u dužini od 1km, a učešće na trkama bilo je besplatno.

OBAVEŠTENJE: SVOJ DECI MEDALJE

Predsednik Atletskog kluba Vranjski maratonci Zoran Stojkovski izjavio je za Vranje News uoči završetka maratonske trke da će "svoj deci koja su trčala trku za mališane i trku zadovoljstva, a ostala su bez medalja zbog bahatosti starijih sugrađana koji su bez osnova i učešća njihove dece u trkama razgrabili odličja, medalje biti naknadno uručene".

- Samo neka se jave našem klubu preko Fejsbuk profila AK Vranjski maratonci i dobiće svoje medalje - kazao je Stojkovski za Vranje News.

Promoter drugog Vranjskog maratona i polumaratona bila je naša reprezentativka i učesnica Olimpijade Olivera Jevtić.

Maraton je organizovao AK “Vranjski maratonci”, a pokrovitelj je bio Grad Vranje.

Trčalo je preko 200 takmičara.

Najnovije vesti