1 od 5 miliona Vranje: Ustanovićemo koliko je ljudi u petak odsutno s posla

Obaveštavamo javnost da je Građanska inicijativa "1 od 5miliona - Vranje", u petak uputila dopis javnim preduzećima i ustanovama u Vranju sa molbom da nam se dostavi tačan broj radnika koji je na današnji dan odsustvovao sa posla i po kom osnovu, saopšteno je u petak iz ovog pokreta.

- Mi kao građani imamo pravo, na osnovu zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, da znamo da li su službenici koji se plaćaju iz budžeta, našim parama, u radno vreme na svojim radnim mestima, ili su (neopravdano) odsutni, kako bi prisustvovali političkom egzibicionizmu jednog čoveka i njegove privatne organizacije.

Takođe tražimo da nam se da odgovor sa kojih računa i iz kojih izvora je plaćeno 40 autobusa i preko 2.000 sendviča, flašica vode i sokova, što prema procenama, iznosi blizu 5 miliona dinara.

Od kompanija Jumko i Simpo tražićemo i procenu štete nastale odsustvovanjem velikog broja radnika i zaustavljanjem proizvodnih mašina na čitav jedan dan, što na pojedinim mašinama može izazvati ogromnu štetu i gubitke.

Ukoliko ne dobijemo odgovore na ova pitanja, razmotrićemo naše dalje akcije i pozvati na građansku neposlušnost sve one koji ne pristaju da se njihovim novcem finansira bolesna megalomanija jednog diktatora, čija vladavina je odavno poprimila konture ozbiljnog fašističkog režima.

Preduzeća i ustanove kojima je upućen dopis su Gradska uprava, JP Vodovod, JP Komrad, Turistička organizacija, JP Novi Dom, JP Parking servis, JP Urbanizam i izgradnja, Narodni univerzitet, Biblioteka Bora Stanković, Istorijski arhiv, Sportska hala, Jumko, Simpo, RFZO, PIO, Telekom i Zdravstveni centar - kaže se u dopisu koji su potpisali Građanska inicijativa 1 do 5 miliona - Vranje i potpisnici "Sporazuma sa narodom GrO Demokratske stranke, GrO Narodne stranke, GrO Pokreta slobodnih građana, GrO Socijaldemokratske stranke i GrO Srpskog pokreta Dveri.

Najnovije vesti