Šćiprim Arifi optužio opoziciju za hapšenje svojih saradnika

Vranje - Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi optužio je lokalnu "opoziciju i stare snage" za privođenje trojice svojih saradnika u četvrtak.

- Aferu su pokrenuli eksponenti naših opozicionih stranaka, u saradnji sa svojim finansijskim sponzorima, a s ciljem da ocrne lokalnu vlast, sa posebnim naglaskom na kandidata za poslanika naše zajedničke liste Albanska demokratska alternativa- Ujedinjena dolina, i to samo jedan dan pre zvaničnog podnošenja liste Republičkoj izbornoj komisiji - napisao je Arifi na svom Fejsbuk profilu.

On je dodao da je državni aparat u vezi sa celim događajem podigao neviđenu pompu "kako bi pomogao starim političkim strukturama" koje su sada opozicija u Preševu.

Arifi je optužio i, kako je naveo, "fake portale", koji su uoči izbora "želeli da zaoštre političku atmosferu skrnavljenjem novinarske etike i tako postali portparol srpskog državnog aparata kao pomoć starim političkim strukturama u Dolini".

Dodao je i da je "oduvek verovao u nevinost svojih saradnika, što se i dokazalo obustavljanjem istrage" (vidi okvir).

Podsećanja radi, osam osoba uhapšeno je u četvrtak u Preševu zbog postojanja osnova sumnje da su navodnim malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u toj opštini oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko 2 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Među njima je troje službenika opštine Preševo (1975, 1960 i 1987. godište), članova opštinske komisije za javne nabavke, koji se sumnjiče da su navodno učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Najveća opoziciona stranka u Preševu je Partija za demokratsko delovanje (PDD) predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, prvog na listi koalicije albanskih stranaka koju je u petak potvrdila Republička izborna komisija.

OPŠTINSKI SLUŽBENICI OSLOBOĐENI

Trojica opštinskih službenika u Preševu pušteni su na slobodu posle hapšenja. Nezvanični izvori navode da su oni dobili rešenje o obustavljanju istrage.

Najnovije vesti