Hapšenja u Preševu: Fontana plaćena desetostruko skuplje od cene iz projekta

Vranje - Osam osoba uhapšeno je u Preševu zbog postojanja osnova sumnje da su navodnim malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u toj opštini oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko 2 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšen je muškarac (1978), nadzorni organ CIP-a iz Beograda, dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni muškarac (1984), odgovorno lice privrednog društva Dim Enerdži DOO Pirot, još jedna osoba (1970), inače odgovorno lice za izvođenje radova i Preševljanin (1977), odgovorno lice privrednog društva Tobler skele DOO Preševo.

Policija je uhapsila još jednog Preševljanina (1987), stvarnog vlasnika privrednog društva B&L Planet iz Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Uhapšeno je i troje službenika opštine Preševo (1975, 1960 i 1987 godište), članova opštinske komisije za javne nabavke, koji se sumnjiče da su navodno učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

- Sumnja se da su oni overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.

Kao i da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u Dečjem parku Preševo i izabrali za izvođače radova dvojicu takođe osumnjičenih, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Prilikom izgradnje prve faze fontane navodno je naplaćena desetostruko veća cena od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime je oštećeno Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara - saopšteno je iz MUP-a,

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Njih su u četvrtak priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Najnovije vesti