Čuvari kulturnog blaga na Danima bugarskog filma u Nišu

Dokumentarni film u produkciji Bugarsko–srpskog centra (BSC) "Čuvari kulturnog blaga" biće prikazan na manifestaciji "Dani bugarskog filma" u Kulturnom centru u Nišu, 2. marta u 18.30 časova.

Film prikazuje bogato kulturno nasleđe Vranja i Ćustendila, kulturnu baštinu dva grada koja su po mnogo čemu slična, podseća uoči projekcije predsednik BSC-a Darko Anačkov.

- Cilj nam je da ovaj film odigra ključnu ulogu u povezivanju dva naroda.

Ovo je prilika da Srbi i Bugari upoznaju jedni druge i da se saradnja, osim na kulturnom planu, proširi i u drugim oblastima - navodi Anačkov u zijavi za Vranje News.

Reditelj filma je Dragan Spasov, apsolvent na smeru filmska i televizijska kamera u Blagoevgradu.

Ovaj ambiciozan mladić iza sebe ima nekoliko režiranih filmova.

Prikazivanje filma na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, u organizaciji Generalnog konzulata Bugarske u Nišu i Niškog kulturnog centra, Draganu znači puno, dodaje predsednik BSC-a.

- Čuvari kulturnog blaga će biti i njegov diplomski film.

Prezadovoljni smo i neizmerno zahvalni našem drugu i članu BSC–a na nesebičnoj pomoći i izdvojenom vremenu koje je posvetio radeći na ovom projektu.

U ime Bugarsko–srpskog centra pozivam sve koji imaju priliku da posete Niški kulturni centar i pogledaju naš film - kazao je Anačkov u izjavi za Vranje News.

Film je snimljen uz finansijsku podršku grada Vranja.

Najnovije vesti