Članovi tela za praćenje antikorupcijskog plana dobijaju prostorije

Za potrebe funkcionisanja nedavno formiranog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) uskoro bi trebalo da budu obezbeđene prostorije, izjavio je u sredu zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.

On je na sastanku sa izabranim članovima LAF-a, na kojem su dogovoreni pravci i aktivnosti budućeg delovanja tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP), precizirao da će prostorije biti adekvatno tehnički i informatički opremljene.

Antić je otkrio da će, u koordinaciji sa predstavnicima Transparentnosti Srbija i Agencije za borbu protiv korupcije, biti organizovana antikorupcijska obuka i seminari za članove vranjskog LAF-a s ciljem što bolje pripreme za obavljanje aktivnosti u ovom telu.

- Očekujem da će LAF ostvariti dobre rezultate u borbi protiv korupcije u Vranju, imajući u vidu stručnost i kompetentnost članova i njihov integritet.

Smatram da će biti postignut veći stepen transparentnosti i odgovornosti, ali i pojačana participacija građana u lokalnim političkim procesima - naglasio je Antić.

Na sprovedenom Konkusu za članove LAF-a izabrani su Milan Aleksić, Radoman Irić, Igor Momčilović, Marija Stojmenović i Bogosav Mitrović.

Najnovije vesti